Yanal: “Mağlubiyetin Sorumlusu Benim”

Teknik Direktör Ersun Yanal, maçın ardından yenilgiyi değerlendirdi.

Yanal: “Mağlubiyetin Sorumlusu Benim”
18 Eylül 2021 22:03

Teknik Direktör Ersun Yanal, maçın ardından yaptığı basın toplantısında yenildikleri için üzgün olduğunu belirterek, Beşiktaş maçının tarihe geçecek ve ders alınacak bir maç olduğunu, pozitif oyunu skora yansıtamadığı için üzüldüğünü söyledi. 

Mücadelenin ilk yarısında top hakimiyetinin kendilerinde olduğunu dile getiren Yanal, oyun kontrolü ve goller ile ilk yarıyı güzel bir şekilde bitirdiklerini belirtti. İlk yarının son anlarında 3. gol şansını da yakalamalarına rağmen bunu başaramadıklarını ifade eden Ersun Yanal, “İkinci yarının hemen başında yediğimiz gol sonrasında o paniği doğru yönetmek gerekiyordu. Bu sırada yine pozisyonlar bulduk. Ancak böyle maçlarda gol atamazsan rakibin tecrübeli ve kaliteli oyuncuları pozisyon yakaladıkları zaman affetmiyorlar. Mağlubiyetin bütün sorumluluğu bana ait. İyi oyunculardan kurulu bir takım olduğumuzu biliyorum. Bugünkü maç bence çok ders alınacak tarihe geçecek bir maçtı. Pozitif oyunumuzu skora yansıtamadığımız için üzülüyorum” ifadelerine yer verdi.

Taraftarın istifa etmesi yönündeki tezahüratlarını da değerlendiren Yanal, “İstifa taraftarla paylaşılacak bir konu değil. Yönetimle paylaşılacak bir konu. Taraftar yendiği zaman hoşuna gider, yenildiği zaman kızar. Belki yönetimle taraftar konuşur. İstifayı burada konuşacak değilim” açıklamasını yaptı.