Yanal: “Her İki Takım da Kazanabilirdi”

Teknik Direktör Ersun Yanal, maçın ardından beraberliğe dair açıklamalarda bulundu.

Yanal: “Her İki Takım da Kazanabilirdi”
21 Eylül 2021 19:44

Teknik Direktör Ersun Yanal, maçın ardından yaptığı açıklamada her iki takımın da kazanabileceğini, güzel bir maç olduğunu söyledi.

İlginç bir maç olacağının belli olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Ersun Yanal, “Oynayacağımız oyun planında özellikle hücumdan savunmaya geçişi iyi oynayıp, savunmadan hücuma geçişleri daha yüksek şiddette yapmamız gerekiyordu. Bunu ilk yarı yapamadık. İkinci yarı ise tam tersine döndü. İlk yarı oynayamadığımız oyunda ikinci yarı hem rakibi önde baskı altına alıp hem de ikinci bölgedeki baskıları artırıp çıkışlarımızı hızlandırdık. Rakibin önde çok sayıda oyuncuyla bize baskı kurmaya çalıştığı zamanlarda avantajımız olan oyuncuları iyi kullandık.” dedi.

Skoru kendilerinin de rakibin de üretebileceğine dikkat çeken Yanal, “İki yarıyı ayrı değerlendirmek lazım. İlk yarı hiçbir şey yapmayan, pozisyon üretemeyen, geçişleri yapamayan bir Antalyaspor vardı. Oyun genelinde sürelerin uzun olduğu bu maçın kendine özel bir durumu var. Savunmadan atağa çıktığımızda başarılı olacağımız ve baskı yapıp pozisyona gireceğimiz oyunu oynamalıydık. Bunu ikinci yarı oynadık. Pozisyon da verdik ama çok pozisyon bulduk. Rakibimiz son 15 dakikaya gol yemeyelim diye başladı. İkinci yarı demek ki oyuncularımızla doğru tespitler ve iyi hamleler yaptık. Futbol böyle bir oyun. 3-3 , 4-4 bitseydi daha keyifli ve zevkli bir maç olurdu. Her iki takım da kazanabilirdi.” ifadelerini kullandı.