Yanal: “Hem Hücumu Hem Savunmayı Çok İyi Yaptık”

Teknik Direktör Ersun Yanal, alınan galibiyeti değerlendirdi.

Yanal: “Hem Hücumu Hem Savunmayı Çok İyi Yaptık”
21 Mart 2021 15:51

Teknik Direktör Ersun Yanal, maçın ardından yaptığı açıklamada Erzurumspor karşısında hem savunma hem hücumu çok iyi yaptıklarını düşündüğünü söyledi.

Kazanma duygusunu sahaya yansıttıkları zaman oldukça kaliteli oynayabilen bir takımın ortaya çıktığını aktaran Ersun Yanal, “Aynı zamanda kupada özellikle son maçta yaptığımız çıkışla birlikte daha önce beş maçımızı da kazanamamıştık, berabere bitirmiştik. Bugünkü maçta o maçlardan da bu gibi kesitler var. İkinci yarı o duyguyu sahaya koyduğumuzda takım içinde hiçbir değişiklik yapmadan, oyuncuların bunu yapabileceğine dair inanç taşıdığımı söyledim. Oyuncularıma güveniyordum, bunu yapabileceklerini düşünüyordum. Onlar da bunu gerçekleştirdiler.” dedi.

Ümit Milli Takım kadrosuna çağrılan Bünyamin ve Gökdeniz’in kaydettiği gollere de değinen Yanal, “İkinci oyuncumuz da değerli ve kaliteli oyuncular. Önemli gol çıkışları oldu. Aslında o gol takımın golü oldu. Bünyamin ve Gökdeniz’in golleri öncesinde gerçekleşen gol organizasyonuyla takım içindeki güvenin oldukça yukarılara çıktığını söyleyebilirim. Bu bizim açımızdan da çok doğru bir gelişim. Oyuncularımı bu tavırlarından ötürü kutluyorum. Oyun kalitesine dayalı bu özgüven arttıkça, özellikle genç oyuncularımızın oyun kalitesi de artacak, takımın performansı oldukça iyi duruma gelecek.” şeklinde konuştu. 

Hatay mağlubiyetinin ardından yenilmemeyi öğrenen bir Antalyaspor olduğuna da dikkat çeken Yanal, “Hatayspor maçı sonrasında ortaya koyduğumuz tavır, aslında bir takımın karakterinin nasıl olduğuyla ilgili çok güzel bir sonuçtu. Bu oyuncular takım içinde karakterlerini büyüttüler, geliştirdiler ve geliştirmeye devam ediyorlar. Bu ofansif yöne de evrilebilirse, hem savunmayı hem de hücumu birlikte yapabilen bir takım durumuna dönüyoruz. Bugün de hem savunmayı hem de hücumu çok iyi yaptığımızı düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.