Groenendijk: “Daha Farklı Bitebilirdi”

Teknik Sorumlu Alfons Groenendijk maçın ardından galibiyeti değerlendirdi.

Groenendijk: “Daha Farklı Bitebilirdi”
1 Kasım 2021 22:33

Teknik Sorumlu Alfons Groenendijk, maçın ardından alınan galibiyeti değerlendirirken, maçın çok daha farklı skorla bitebileceğine dikkat çekti. 

Maça zorlu bir başlangıç yaptıklarını, özellikle ilk 20 dakikada rakibin kendilerinden iyi olduğunu söyleyen Groenendijk, “İlk 20 dakikalık periyotta Diabate’ye karşı bazı sıkıntılar yaşadık. ancak tam zamanında gelen golle moralimiz yerine geldi ve oyun planımızda üzerine koyarak ilerledik. golün ardından daha iyi oynayan ve oyunu domine eden taraf biz olduk. İkinci yarıda rakibe fırsat vermeden ikinci golümüz gelince oyun bize döndü diyebilirim. Defansta ve orta sahada iyiydik. daha fazla gol atabilirdik. Fırsatlar da bulduk ama ne yazık ki değerlendiremedik. Çok büyük şanslar kaçırdık. Yakaladığımız fırsatları cömertçe harcadık. Bence 4 gol atıp galip gelebilirdik. Özellikle ikinci yarıda yakaladığımız fırsatlar bunu mümkün kılabilirdi.” dedi.

Son dakikada Boffin’in yaptırdığı penaltıya da değinen Hollandalı teknik adam, “Kalecimizin yapmaması gereken bir hatadan gelen bir penaltı golüyle rakibe cesaret verdik. Son düdük çalana dek sıkıntı yaşadık ancak ikinci golü yemediğimiz için mutluyuz. Bu maçı galibiyetle bitirmeyi bildik. Takımın genel performansından memnunum. Bu galibiyetin takımın özgüveni ve performansını önümüzdeki haftalarda artıracağını düşünüyorum.” şeklinde konuştu. 

Hakan ve Haji’nin sakatlığına da değinen Alfons Groenendijk, “Haji’nin geçmişten gelen bir sakatlığı nüksetti. Çok hızlı şekilde oyunu terk etmesi gerekti. Ayrıca Hakan da onbirde başlatmak istediğimiz bir oyuncuydu. Calf bölgesinde sıkıntı meydana geldiği için riske atmak istemedik. Hakan’ın yerine oynayan Ufuk çok iyi oynadı ve maçı bitirdi diyebilirim.” diyerek sözlerini noktaladı.