Groenendijk: “Bekleyen Değil Oynayan Taraf Olmak İstiyoruz”

A Takım Teknik Sorumlusu Alfons Groenendijk, maçın ardından beraberliği değerlendirdi.

Groenendijk: “Bekleyen Değil Oynayan Taraf Olmak İstiyoruz”
16 Ekim 2021 19:19

Antalyaspor A Takım Teknik Sorumlusu Alfons Groenendijk, maçı ardından yaptığı açıklamada takımın ortaya koyduğu oyundan memnun olduğunu belirtti.

Groenendijk, “Takım olarak amacımız, Antalyaspor’u ileriye götürmek. Bunu hem taraftar hem yönetim hem oyuncular hem de teknik ekip olarak istiyoruz. Oyun sisteminde farklı formasyonları deneyebileceğimizi söyleyebilirim. Sadece bir formasyona bağlı kalmayacağız. Formasyon hafta hafta dahi değişebilir. Rakipleri analiz ettiğimiz zaman, rakibe üstünlük kurmak için ne gibi önlemler alabileceğimize, üç puanları toplamak üzerine analiz toplantılarımız olacak. Bugünkü maçtan da çok memnunum, elbette bugünün de analizini yapacağız.” dedi.

Bugün ortaya konan mücadeleden oldukça memnun olduğunu da sözlerine ekleyen Hollandalı isim, “Bugün sahada verilen mücadeleye ayrıca değinmek istiyorum. Çocuklar çok iyi reaksiyon gösterdi. Çok iyi bir oyun çıkarttılar. Oyunu domine eden taraf bizdik. Mükemmele yakın iki gol attık.” şeklinde konuştu.

Şu an önlerinde örnek aldıkları bir takım olup olmadığına da değinen Alfons Groenendijk, “Açık olmak gerekirse bir örnekten söz edemeyiz. Ben de birkaç gündür bu ekiple birlikteyim. Ekiple çok iyi bir birliktelik içine girdik. Farklı fikir alışverişlerinde bulunuyoruz. Oynayan taraf olmak istiyoruz, bekleyen taraf değil. Antalyaspor’un her maç oyunu yöneten, golleri kaçıran ve maçı domine eden taraf olduğunu söyletmek istiyoruz. Asıl amacımız, tempomuzu 90 dakikaya yaymak. ” ifadelerini kullandı.