Yanal: “Antalyaspor’un Bir Felsefesi Olacak

Teknik direktör Ersun Yanal, maçın ardından alınan bir puanı değerlendirdi.

Yanal: “Antalyaspor’un Bir Felsefesi Olacak
29 Kasım 2020 16:17

Teknik direktör Ersun Yanal maçın ardından yaptığı değerlendirmede, Antalyaspor’un bugünden sonra bir felsefesi olacağına değindi.

Antalyaspor’un bundan sonra bir felsefesi olacağını ve bu uzun soluklu felsefenin takıma yerleşmesi için mücadele edip çalışacaklarını söyleyen Ersun Yanal, genç oyuncularla birlikte deneyimli oyuncuların iyi bir karmasıyla bu felsefeyi oluşturacağını söyledi.

Bugün oynanan oyunda dokuz oyuncusunun olmaması sebebiyle hamle şansının az olduğunu belirten Ersun Yanal, “Hamle şansımız yoktu ama sahaya çıkacak 11 oyuncu ve ondan sonra yapılacak hamleler var. Bir takım sahada 11 kişi ise, arkası çok konuşulmamalı. Bugün sahadaki takım, kısa zaman içinde pozitif futbolun dönüşümü için çaba sarf etti. Ne kadar oldu derseniz, zaman zaman oldu. Oyuncularımı gösterdikleri yakınlık, mücadeleleri, uygulamak istediğimiz oyuna zaman zaman katılım sağladıkları ve kapasitelerini zorladıkları için teşekkür ediyorum.” dedi. 

Hakem Ali Şansalan’a ve VAR kuralına da değinen Yanal, “VAR devreye girince, teknoloji birtakım kurallara sahip çıktı. Ona rağmen yine de hatalar oluyor. Futbol hata oyunu ama bunlar çoğalınca beceriksizlik, konsantrasyon bozukluğu, formsuzluk gibi farklı şeyler düşünmeye başlıyorsunuz. Çizilen çizgilere baktığımız zaman teknolojiyi inceleştirmek gerektiğini düşünüyorum. Mikro ölçümler devreye girsin ya da mikro ölçüm yapabilecek arkadaşlar devreye girsin. Faul olmayacak pozisyonda faul çalmak gibi şeyleri aşmamız gerekiyor. Bir an önce kafamızda sorular olmadan futbola hizmet edelim diye düşünüyorum. Umarım bir an önce bunlar toparlanır.” ifadelerini kullandı.