Antalyaspor 1 – 1 Galatasaray

Antalyaspor lige bir puanla veda etti.

Antalyaspor 1 – 1 Galatasaray
20 Mayıs 2022 22:09

Antalyaspor, Süper Lig’in 38. haftasında sahasında Galatasaray’ı ağırladı.

Kulüp tarihinde ilk kez üst üste 15 karşılaşmada rakipleri karşısında kaybetmeme başarısı gösteren Antalyaspor’da taraftarlar, karşılaşmaya ilgi gösterdi. Taraftarlar, Şahin ve futbolcuları tek tek tribünlere çağırarak alkışladı, sevgi gösterisinde bulundu.

Mücadelenin ilk yarısında pozisyonlar bulan Antalyaspor 44. dakikada Haji Wright’ın sol taraftan taşıdığı topa Ndao’nun dokunuşu ile ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı. Maçın ikinci yarısında da rakibine karşı üstün bir futbol sergileyen kırmızı beyazlılar 77. dakikada Mohamed’in golüne engel olamayınca ligin son maçından bir puanla ayrıldı.

Antalyaspor bu beraberlikle birlikte yenilmezlik serisini 16 maça çıkarırken puanını 59’a yükseltti ve Süper Lig tarihinin en yüksek puan rekorunu kırdı.

MAÇ BİLGİLERİ

Stadyum: Antalya Stadyumu

Hakemler: Yasin Kol, Abdullah Bora Özkara, Mehmet Salih Mazlum

FTA Antalyaspor: Boffin, Bünyamin, Veysel, Kudriashov (85′ Naldo), Güray, Fredy (64′ Hakan), Fernando, Ndao (64′ Ghacha), Doğukan (85′ Sinan), Haji, Luiz Adriano (88′ Gökdeniz)

Galatasaray: Muslera, Boey, Nelsson, Marcao, Aanholt, Taylan (75′ Cicaldau), Berkan, Pulgar, Halil (90′ Barış Alper), Babel (69′ Kerem), Gomis (69′ Mohamed)

Goller : 44′ Ndao (FTA Antalyaspor)  77′ Mohamed (Galatasaray)

Sarı Kartlar: Fedor, Fernando (FTA Antalyaspor) Cicaldau, Boey (Galatasaray)

MAÇTAN DAKİKALAR

9′ Atılan uzun pasta ceza sahasına giren Wright’ın şutunu kaleci kornere çeldi.

16′ Ceza sahasında kazanılan serbest vuruşta Pulgar’ın şutu üstten auta gitti.

31′ Bünyamin Balcı’nın sağ kanattan ceza alanına ortasında savunmanın uzaklaştıramadığı ve karambolde kalan topu, Wright topuğu ile kaleye gönderdi. Kaleciye çarpan top kornere çıktı.

⚽ 44′ Sol kanattan kale çizgisine inen Wright’ın arka direğe ortasında Ndao topu ağlara yolladı: 1-0

Mücadelenin ilk yarısı Antalyaspor’un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

46′ Wright’ın pasında ceza yayı üzerinde topla buluşan Doğukan Sinik’in sert şutu az farkla yandan auta gitti.

51′ Sağ kanattan Fernando’nun kullandığı köşe vuruşunu Gomis ceza alanı dışına kafayla uzaklaştırdı. Topu önünde bulan Doğukan Sinik’in ceza yayı üzerinden sert şutu az farkla üstten auta çıktı.

59′ Gomis’in pasıyla ceza alanı sağ çaprazda topla buluşan Halil Dervişoğlu’nun şutu az farkla kale direğinin dibinden auta gitti.

77′ Halil Dervişoğlu’nun ara pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Kerem Aktürkoğlu topu Mustafa Muhammed’e aktardı. Bu futbolcunun dokunuşunda meşin yuvarlak boş kaleye gitti: 1-1

84′ Kerem Aktürkoğlu’nun sağ köşe gönderinden kullandığı kornerde Berkan Kutlu’nun kafası az farkla auta gitti.

88′ Van Aanholt’un ceza yayı sağ çaprazından sert şutunu Boffin çıkardı.

Mücadele 1-1 eşitlikle sona erdi.