Andros Townsend Resmi İmzayı Attı

Antalyaspor, İngiliz futbolcu Andros Darryl Townsend ile 2 yıllık resmi sözleşme imzaladı.

Andros Townsend Resmi İmzayı Attı
13 Eylül 2024 00:03

Antalyaspor, İngiliz oyuncu Andros Darryl Townsend ile 2 yıllık resmi sözleşme imzaladı. Atilla Vehbi Konuk Tesisleri’nde gerçekleştirilen imza törenine Başkan Sinan Boztepe ve Asbaşkan Levent Ördek katıldı.

Başkan Sinan Boztepe, imza töreninde yaptığı açıklamada, Townsend’in İngiltere Milli Takımı’nda oynadığını ve Premier Lig’de yıllarca üst düzey performans sergilediğini belirtti. Boztepe, “Özellikle ihtiyacımız olan sağ kanat mevkiini bu kadar üst düzey bir futbolcu ile doldurmuş olmanın önemli olduğunu düşünüyorum. Premier Lig’de sıklıkla izlediğimiz birbirinden güzel gollerini, Türkiye’de Antalyaspor forması altında da görmek istiyoruz ve kendisine güveniyoruz” dedi.

Transfer sürecindeki zorluklara da değinen Boztepe, FIFA’nın koyduğu transfer engelini aşmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, “Borç yükünün büyük olması nedeniyle transferi açamazlar denilen bir ortamda gece gündüz çalışarak transferi açmanın mutluluğunu yaşadık. Başarısız olmamızı isteyenleri hayal karıklığına uğrattığımız için de kusura bakmasınlar artık. Transferin son gününde 1-2 oyuncuyu daha renklerimize bağlayarak artık tamamen hazır hale geleceğiz” şeklinde konuştu.

Asbaşkan Levent Ördek ise, zor bir sürecin ardından önemli bir oyuncuyu Antalyaspor’a kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, “Zorlu bir süreçti, geride kaldı ve Townsend artık formamızı terletecek. Kendisine başarılar diliyorum. Umarım camiamız için hayırlı bir imza olur” ifadelerini kullandı.

Andros Townsend ise imza töreninde yaptığı konuşmada transfer sürecinde büyük çaba gösteren Antalyaspor yönetimine teşekkür ederek, “Transferimin zor bir süreç olacağını biliyorduk ama kısa süre içinde kulüp transfer engelini kaldırdı. Herkes büyük emek verdi. Burada bulunduğum süre içerisinde bu fantastik şehri tanımak istedim ve harika şeyler gördüm. Kültür, hava ve oyun sistemi değişikliği ile ilgili gözlemlerim oldu. Takıma katılmayı dört gözle bekliyorum. Artık takımın bir parçasıyım. Bu nedenle mutluyum” dedi.

İngiltere ve Türkiye ligleri arasındaki farkları değerlendiren Townsend, Türkiye’nin mücadeleci bir lig olduğunu vurgularken, iki lig arasındaki en büyük farkın tempo olduğunu belirtti. “Türkiye’de tempo daha yavaş ama burada birçok İngiltere geçmişi olan oyuncu var. Fit kalmaya çalışarak takıma katkı sağlayacağım, asıl amacım asist yapmak ama gol de atmak istiyorum” şeklinde konuştu. Townsend, Antalyaspor’un bu sezonki hedefinin ilk altı içinde yer almak olduğunu da sözlerine ekledi.

Andros Townsend Kariyer

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.