Tuna: “1-1’den Sonra Farklı Seyredebilirdi”

Tamer Tuna, maçın ardından alınan mağlubiyeti değerlendirdi.

Tuna: “1-1’den Sonra Farklı Seyredebilirdi”
24 Ekim 2020 21:50

Teknik Direktör Tamer Tuna, maçın ardından yaptığı açıklamada Amilton’un gördüğü kırmızı karta dikkat çekti ve tecrübeli oyuncuların genç oyunculara model olması gerekirken bundan uzak görüntü çizdiklerini söyledi.

Konuşmasına ilk yarının 27. dakikasına kadar iki penaltı ve bir kornerden yenilen gollerle 3-1 geriye düştüklerini, 1-0’dan sonra Podolski’nin golüyle geri dönebilecekken rakibin kazandığı penaltıyla tüm planlarının bozulduğunu dile getirerek başlayan Tamer Tuna, “1-1’lik dönüşten sonra penaltı olmasa maç çok farklı şekilde seyredebilirdi. Maalesef ikinci yarı oyuna 10 kişiyle başlamıştık. Açıkçası bir gol attığımızda maçı değiştirebilecek bir pozisyondaydık. Başakşehir’in kendi zaaflarına karşı üretebileceğimiz bir oyun vardı. Başakşehir’i Şampiyonlar Ligi seviyesinde görebilirsiniz. Biz sonradan oyuna giren 3 oyuncumuz 20 yaşın altındaydı. Bazen kadro değerini ya da kadro planlamasını hem geleceğe yönelik hem de mevcut bütçeye göre yaptığınız zaman böyle şeyler olabiliyor. Kötü bir skor, olmaması gerekiyordu. Bu maç bize tecrübe olarak hem oyuncular hem de bizler adına neler yapılabileceğini görmemiz açısından önemli haftalar sağlayacak. Başakşehir’i tebrik ediyorum ancak kendimiz de aynaya bakacak durumdayız şu an.” şeklinde konuştu.

 Son iki maçta takımının gördüğü üç kırmızı kartın da olmaması gerektiğini savunan Tuna, “Bunlar futbolda var, önlemini ben alabilirim. Sezon başını bizle geçirmeyen oyuncular oldu. Amilton’un gördüğü kırmızı karta gelirsek, daha önce de yaşandı bu ilk değil. Amilton, müdahalelerinde çok çabuk hata yapabilen bir oyuncu. koordinasyon anlamında sıkıntı yaşayabilen bir oyuncu. Fakat kulübün hedefleri oluyor, o hedefleri nasıl sağlayabiliriz diye düşünürken böyle skorlar ortaya çıktığında sorunlar olduğunu görebiliyoruz. Çok eksiğiz, bugün kadromuzda 16 oyuncumuz vardı. Geriden gelen oyuncuların ileride takıma fayda sağlayabilecek, maçı kazandırabilecek oyuncular olması lazım. Transferde yaptığımız seçimler ve genç, tecrübeli derken, tecrübeli oyuncuların gençlere model olması gerekirken maalesef bunlardan uzak bir görüntü oluyor.” ifadelerini kullandı.