Samuel Eto’o Farkı!

Samuel Eto’o Farkı!
26 Kasım 2015 19:28

Spor Toto Süper Lig’e bir yıl aradan sonra tekrar yükselen ve yaptığı Samuel Eto’o transferiyle adını dünyaya duyuran Antalyaspor’da Kamerunlu yıldız oyuncu Eto’o adeta takımı tek başına sırtlıyor.

34 yaşındaki golcü oyuncu ligde 12 hafta sonunda toplam 1061 dakika sahada kalırken, rakip ağlara da 10 gol gönderdi.

Yeni sezon başında Antalyaspor’a transfer olarak dünya spor basınını şaşırtan Kamerunlu golcü oyuncu Samuel Eto’o, ligde oynanan toplam 12 maçın tamamında kadroda yer alırken, yalnızca 19 dakika sahada yer almadı. Eto’o 12 maçta bin 61 dakika ile takımın en istikrarlı oyuncusu oldu. Teknik Direktör Yusuf Şimşek’in her maçta görev verdiği Eto’o 12 maç sonunda 3 sarı kart görerek ceza sınırında bulunuyor. Sezon başında Antalyaspor’a transfer olduktan sonra yönetim ve teknik heyetin de kararı doğrultusunda takım kaptanlığına da getirilen 34 yaşındaki golcü oyuncu, antrenmanlarda takım arkadaşlarına da örnek oluyor.

Antalyaspor Teknik Direktörü Yusuf Şimşek, 2015-2016 sezonunun ilk haftasından 12. haftasına kadar sahada en çok fazla şans tanıdığı oyuncular Samuel Eto’o ile Zeki Yıldırım oldu.

Samuel Eto’o toplamda 1061 dakika sahada kalırken, Zeki Yıldırım da 1011 dakika sahada yer aldı. Bu oyuncuları 902 dakika ile Celustka, 810 dakika ile Diego Angelo, 802 dakika ile Ömer Kandemir takip etti.

Öte yandan Teknik Direktör Yusuf Şimşek, Ozan Evrim Özenç, Celustka, Emrah Başsan, Zeki Yıldırım, Serdar Özkan ve Samuel Eto’o’yu bütün maçlarda kadroya aldı. Serdar Özkan ise bütün maçlarda 18 kişilik kadroda yer almasına rağmen sadece 325 dakika görev alabildi.

Antalyaspor’da ligde gördükleri üçer sarı kartla sınırda bulunan Samuel Eto’o, Celustka ve Zeki Yıldırım sınırda bulunan oyuncular konumunda yer alıyor. Üç oyuncu bu hafta oynanacak Osmanlıspor maçında kart görmeleri halinde 14. haftada deplasmanda oynanacak Torku Konyaspor maçında cezalı duruma düşecekler.