Passolig Uygulaması Devam Edecek

Ankara 16. Tüketici Mahkemesi, Passolig uygulamasının devam etmesi yönünde karar verdi …

Passolig Uygulaması Devam Edecek
2 Mart 2016 22:35

Taraftar derneklerinin Passolig hakkında açtığı davanın sonucu açıklandı. Ankara 16. Tüketici Mahkemesi, Taraftar Hakları Dayanışma Derneğinin Passolig uygulamasının iptali için açtığı davada uygulamanın devamı yönünde karar verdi.

Ankara 16. Tüketici Mahkemesi’nin Passolig’in devam etmesi yönünde karar vermesiyle birlikte taraftarlar adına bir kısım kazanımlar elde edildi. Passolig kart sahipleri ile Aktif Yatırım Bankası arasında imzalanan “kart hizmet sözleşmesi”ndeki kişisel verilerin kullanımına ilişkin bazı maddelerin hükümsüzlüğünü kararlaştırdı. Bu kararla milyonlarca taraftarın kişisel verileri koruma altına alındı. Passolig hakkındaki davayı açan Taraf-Der konu hakkında, “Türk hukuk tarihinde ilk defa bir topluluk davası kısmen de olsa kabul edilerek bir hukuki himaye sağlandı. Bu karar benzer birçok davaya da rehber olacaktır” açıklaması yaptı.

Dava hakkında resmi internet sitesinden bir açıklama yayınlayan Türkiye Futbol Federasyonu ise, “Sayın Mahkeme’nin kararıyla sabit olduğu üzere , bundan sonraki mevcut elektronik bilet uygulamasında herhangi bir değişiklik ortaya çıkmamış bulunmaktadır. Kamuoyunun bilgisine saygıyla arz ederiz.” diyerek uygulamanın aynı şekilde devam edeceğini duyurdu.

 

 

ETİKETLER: