Öztürk’ten Avrupa Açıklaması

Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk, katıldığı radyo programında gündem ve Antalyaspor’un hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu…

Öztürk’ten Avrupa Açıklaması
6 Nisan 2017 09:52

Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk, katıldığı radyo programında gündem ve Antalyaspor’un hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Antalyaspor’un tarihininde aldığı en fazla puanın 49 olduğunu hatırlatan Öztürk, “İnşallah Antalyaspor, tarihinin en başarılı sezonunu geçirecek ama asıl önemli olan Avrupa hedefi. Ben başkan olarak Avrupa’da Antalya şehrini temsil etmeyi çok istiyorum. Antalyasporumuzun Avrupa’da olmasını çok istiyorum. En iyisini yapmaya çalışacağız. Biz çok ekstrem senaryodan buraya geldik. 8 haftada 3 puan almış bir takım olarak, sonradan maç kazanarak buralara geldik” diye konuştu.

İlk 8 haftadan sonra en fazla puan kazanan takımlardan biri olduklarını belirten Öztürk, “Çok zor maçlarkazanarak buralara geldik. Elimizden gelen en iyisi yapacağız. Her maça final gözüyle bakacağız ve en iyi yerde ligi bitireceğiz” dedi.

Servet Yardımcı’nın UEFA’daki yeni görevinin Türk futbolu için önemli olacağını söyleyen Ali Şafak Öztürk, “İnanıyoruz ki, Türk futboluna katkıları önemli şekilde olacaktır. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

İtalya Süper Kupa maçının inşallah Antalya’da oynanacağını aktaran Öztürk, “Birkaç hafta önce girişimlerimiz başladı. Somut adımlar atılıyor. Yüksek rakamlar isteniyor. 3 milyon Euro civarı bir ücret isteniyor. Bunun %10’u İtalya Federasyonuna %90’ı kupada finalindeki takımlara gidiyor. Yayın hakları da alıyorlar. Çok büyük bir organizasyon ama zor bir organizasyon. Yatırımın büyüklüğünden dolayı. Yatırımın karşılığını da çeşitli gelirlerle kapatabiliriz. Stat, sponsorluk gelirleri gibi. Şu anda bunun yükünü Antalyaspor’un tek başına kaldırması zor gibi görünüyor. Katar ve Çin organizasyonu devralmak isteyen rakip ülkeler. Kesinleşmiş bir şey yok. Doğru firmalarla çalışmamız gerekir. Devletimizin desteği ile de umarım Antalya’da olur” şeklinde konuştu.

Eto’o hakkında da konuşan Antalyaspor Başkanı, “Barcelona’nın ardından en verimli kariyerini Antalyaspor’da geçirmesinden dolayı Eto’o’dan memnunuz; kaptanımız kendisi. Geçen sezon ve bu sezon ki performansı muazzam. Kendisine değer veriyoruz” dedi.