Öztürk, Samuel Eto’o’yu Eleştirdi

Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk, takımın yıldız futbolcu Samuel Eto’onun performansının kötü olması ile ilgili olarak eleştiride bulundu…

Öztürk, Samuel Eto’o’yu Eleştirdi
20 Eylül 2016 12:28

Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk, takımın yıldız futbolcu Samuel Eto’onun performansının kötü olması ile ilgili olarak eleştiride bulundu.

Hiçbir oyuncunun Antalyaspor’un menfaatlerinin üstünde olmadığını belirten Öztürk, “Lionel Messi bile gelse değildir. Bir oyuncu kulübün üstüne değer olarak çıkıyorsa ya da kendini daha üst seviyede görüyorsa bu kesinlikle sağlıksız bir yapıdır. Bu yapıdan kesinlikle başarı gelmez. Biz bunu sağlayacağız” diye konuştu.

Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri, Konyaaltı Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (KONSİAD) Porto Bello Otel’de düzenlediği toplantıya konuşmacı olarak katıldı.KONSİAD Başkanı ve aynı zamanda Antalyaspor Asbaşkanı olan Bora Terzioğlu, takımın performansının kötü gittiğini belirterek, herkesten sabırlı ve hoşgörülü olmasını istedi.Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk, göreve geldiği 30 Haziran’dan günümüze kadar süreci değerlendirdi.

Öztürk, geçen sürede kulübün mali yapısını toparladıklarını, istenmeyen futbolcular ile yolların ayrıldığını, Eto’o transferinde yaşanılan süreci ise doğru şekilde yönettiklerini kaydetti.Antalyaspor Basketbol Şubesi’ni açtıklarını hatırlatan Öztürk, stadyumun devrini aldıklarını, seyircisiz oynama cezası alınan Atiker Konyaspor maçının seyircisiz oynama cezasını kaldırdıklarını aktardı.

Eto’o’nun Beşiktaş’la isminin anılmasının ardından herhangi bir ceza verilmesi gündeme geldi mi?’ şeklindeki soruya Öztürk, “Oyuncudan çeşitli talepler oldu, basından duyduğumuz konular oldu. Ne olduğu hakkında yüzde yüz farkına varamıyorsunuz. Oyuncudan çeşitli talepler oldu. Bizi büyük ölçüde irite eden konular oldu, tepkimizi dile getirdik. Böyle görüşmeler varsa bu futbolcuyu Beşiktaş’a satmayız dedik. Gerçekte ne olduğu konusunda yüzde 100 farkına varamıyorsunuz. Oyuncunun Beşiktaş ile direkt görüşmesi olduysa bu iş yanlış bir iştir. Futbol kurallarına aykırıdır. Güçlü şekilde savunmamızı yaptık ama bir şey çıkmadı. Ama her türlü olasılığı kafamızdan geçirdik. Ceza verebilirsiniz, kadro dışı bırakabilirsiniz, takımda da tutarsınız. Bir şekilde strateji belirlersiniz. Ayrılma olursa doğru şartlarda olmalı. Antalyaspor’un menfaatine uyan şartlar olmalı. Sezon öncesi biz doğru ve sağlıklı bir şekilde ilerleyebileceğini düşündük. Oyuncuyla konuşmalarımız ve kulüp içindeki konuşmalarımızdan sonra. Şu anda baktığımızda bazı şeylerin doğru olmasına rağmen bazı şeylerde yanlışlar olduğunu da görüyoruz” dedi.

Performans düşüklüğü olduğunu kaydeden Öztürk, “Oyuncu hakkın da kulüp hakkında da var. Bizim her zaman aksiyon alma da elimizde. Biz yönetimiz istediğimizi aksiyonu da alabiliriz. Biz bu takımın performansına, iç dengesine bakacağız, bu hafta içi tüm antrenmanlara gideceğim. O dengede eğer sağlıksız gördüğüm bir şey varsa biz buna hamlede bulunacağız. Hiçbir oyuncu, Antalyaspor’un menfaatlerinin üstünde değildir. Lionel Messi bile gelse değildir. Niye, bu Antalyaspor kulübü ile ilgili bir şeyde değil. İsterse üçüncü ligdeki bir kulüp olsun. Bir oyuncu kulübün üstüne değer olarak çıkıyorsa ya da kendini daha üst seviyede görüyorsa, kesinlikle bu sağlıksız bir yapıdır. Bu yapıdan kesinlikle başarı gelmez. Biz bunu sağlayacağız. Her türlü aksiyonu almaya hazırız. Doğru yapı neyse onu göreceğiz. Ama bizim istediğimizi bir yapı var, herkes kendi haddini bilecek, pozisyonunu bilecek, konumunu bilecek. Bundan sonrada böyledir.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni ve Bora Terziğolu, KONSİAD adına Başkan Öztürk’e plaket takdim etti.