Oyun Kültürü ve Alışkanlık

Engin Erdem yazdı…

Oyun Kültürü ve Alışkanlık
20 Ağustos 2019 08:59

Maçtan önce Antalyaspor’un deplasmanda zorlanacağını düşünenlerdendim. Özellikle taraftar baskısı ve iştahlı oyunun geçtiğimiz sene oynanan maçta olduğu gibi Antalyaspor’u yıldırıp Göztepe’nin lehine skorun sonuçlanacağına kanaat getirmiştim. Öyle ki, durum tam tersi ve güzel şekilde Antalyaspor lehine oldu.

Böyle harika bir deplasman galibiyeti ile lige başlamanın başlıca iki nedeni var. Birincisi kadrodaki radikal değişiklikler yaşanmaması, ikincisi ise teknik adam istikrarı olarak açıklayabiliriz.

Futbol takım oyunudur. Uzunca senelerdir beraber oynayan, birbirine alışmış oyuncu topluluğu var Antalyaspor’da. Çok fazla transfer yapılmaması, çok giden olmaması, gelenlerin de sisteme kolayca adapte olması ve stresten uzak çalışma ortamı, bu başarının en büyük anahtarı.

Gelen her teknik direktörün alışmış oyuncu grubunun kaymağını yediğini söyleyebiliriz. Fakat bu sezonun en büyük doğrulardan biri Bülent Korkmaz ile yola devam edilmesi olduğu daha ilk maçtan görüldü. Oturmuş oyun sistemi ve oyun kültürü, hazır olmayan Göztepe karşısında çok rahat bir galibiyet alınmasını sağladı ve hepimizin yüzünü güldürdü.