Nafiz Tanır: “30 Bin Taraftar Gitmiş Başka Takım Yok”

Antalyaspor Kulübü Derneği Başkanı Nafiz Tanır, Mehmet Özkul’un sporculuk karakterinden ve Antalyaspor’un Türk futbolunda bıraktığı izlerden bahsetti…

Nafiz Tanır: “30 Bin Taraftar Gitmiş Başka Takım Yok”
27 Ocak 2018 17:26

Antalyaspor Kulübü Derneği bünyesindeki futbol akademileri kapsamında bu yıl beşincisi düzenlenen ve iki yıl önce vefat eden Mehmet Özkul’un adının verildiği kış kampı başladı.

Kampta konuşan Antalyaspor Kulübü Derneği Başkanı Nafiz Tanır, Mehmet Özkul’un sporculuk karakterinden ve Antalyaspor’un Türk futbolunda bıraktığı izlerden bahsetti.

Mehmet Özkul’un futbolculuğu ve kişiliğiyle örnek bir insan olduğunu belirten Tanır, “Antalyaspor’un ilk şampiyon kadrosunda yer aldı. Şimdi burada onun ailesi, takım arkadaşlarından Kadir Arıkan ve Oral Yenigün ile hocası Orhan Gülmez var. Kendisini özlem ve sevgiyle yâd ediyoruz” diye konuştu.

Antalyaspor’un Türk futbolunda unutulmaz izler bırakan nadir kulüplerden biri olduğunu vurgulayan Nafiz Tanır, “Mesela 1982 yılında deplasmana bir şehirden 30 bin taraftarı ile birlikte gitmiş başka bir kulüp yoktur. Antalya’da o zaman taşıt kalmamıştı. O maçta da Mehmet Özkul gol atmıştı” dedi.

Kampa konuşmacı olarak katılan Antalyaspor A Takım futbolcuları da futbol akademileri öğrencilerinin sorularını yanıtladı.

Kendisinin de futbol okulu ve minik takımda futbola başladığını söyleyen Musa Nizam, “Antalyaspor’un bütün kategorilerinde forma giydim. Çok çalışırsanız istediğinizi başarırsınız. Futbolcu olamazsanız bile üzülmeyin. Antalyaspor’da iyi bir insan, iyi bir vatandaş olursunuz ki, bu çok önemli” şeklinde konuştu.

Hayal kurmaktan ve hedef belirmekten vazgeçmemeleri gerektiğini kaydeden Johan Djourou, “Ben hayal ve hedeflerimin peşinden giderek bu günlere geldim” ifadelerini kullandı.

Antalyaspor’da çok huzurlu ve mutlu olduğunu dile getiren Nazım Sangare de, uzun yıllar kırmızı-beyazlı formayı terletmek istediğini açıkladı. Harun Alpsoy ise futbol okulu öğrencilerinden çok çalışmaları ve hocalarının söylediklerini uygulamalarını istedi.