Olması Gereken Oldu

Levent Sağlam yazdı…

Olması Gereken Oldu
15 Şubat 2022 11:28

Lige verilen arayı ve transfer sezonunu iyi değerlendiren Antalyaspor, gerek yaptığı transferlerle gerekse oyun anlayışında yaptığı değişikliklerle bu süreçte iki maçta dört puan çıkarmasını bildi. Beşiktaş maçından sonra kupada Hatayspor’u da eleyerek yoluna devam eden Antalyaspor’un ligin yirmi beşinci haftasında kendisi için hayati önem taşıyan Fatih Karagümrük maçını da kayıpsız geçmesi, Antalyaspor’a bir nebzede olsa nefes aldırdı. İç sahada kendi taraftarının karşısında üç golle üç puan alan Antalyaspor’un Fatih Karagümrük karşısında farklı bir skorla maçı tamamlaması hem mental hem de puan olarak sıkıntılı bir sürece girmesine neden olacakken alınan bu galibiyet ile olması gereken oldu.

Artık önümüzde ilk olarak geçilmesi gereken engellerin başında üst üste oynayacağımız iki deplasman maçımız var. Yeni Malatyaspor ve Adana Demirspor deplasmanlarında da bu haftaki inanç ve mücadeleyle oynayıp gereken puanları almalıyız ki içeride oynayacağımız zorlu Sivasspor maçına daha rahat çıkalım. Zira Adana Demirspor ve Sivasspor maçları arasında Trabzonspor ile kupada oynayacağımız çeyrek final maçı bulunuyor.

Antalyaspor bu hafta Fatih Karagümrük karşısına kaleci Boffin başta olmak üzere stoper Veysel ve sol beki Güray’dan yoksun çıktı. Böyle önemli bir maçta eksikler önemliydi fakat bu durumun bir mazereti olamazdı. Zaten Antalyaspor da pazar günü oynanan maçta gerek eksik oyuncuların yerine oynayanlar gerekse takım olarak ortaya koyduğu oyunla da bunu sahaya yansıtmasını bildi.

Karşılaşmanın ilk yarısında oyunu kendi yarı alanında kabul eden Fatih Karagümrük takımının yanı sıra topa sahip olan ve oyunu yönlendiren bir Antalyaspor vardı. Oyunun daha ilk dakikasında Fredy ile bulduğu pozisyondan yararlanamayan Antalyaspor’du. Fatih Karagümrük takımının sol taraftan Caner ve Borini ile atak geliştirmesini engelleyen Antalyaspor, kendi sol tarafından özellikle Doğukan ile etkili oldu. Zaten 17. dakikadaki gol de bu kanattan gelen ve defanstan başlayıp olgunlaşan bir atak sonucunda oldu. Bu golde sahanın en etkili iki isminden Doğukan asist yapan, Fernando da golü atan isimdi. Dakika 30’da kullanılan korner atışında bu sefer topu ortalayan Fernando, golü atan ise yine etkili isimler arasında sayabileceğimiz  Kudriashov’du.

Oyun iki farkla devam ederken Antalyaspor, Fredy ve Ndao ile iki pozisyondan yararlanamadı. Bu pozisyonlardan yararlanabilsek  ilk yarıyı daha farklı bir skorla tamamlayabilirdik.

Oyunun ikinci yarısına Fatih Karagümrük oyuncu değişikliğiyle ve oyun anlayışını değiştirerek başladı. Antalyaspor ise ilk yarıdaki kadrosuyla oyuna devam etti. İkinci yarıda Fatih Karagümrük takımı etkili olmaya çalışsa da sahada ne yaptığını ve ne istediğini bilen bir Antalyaspor vardı.

Bu yarıda Antalyaspor skor avantajını da hesap ederek biraz daha defans güvenliğini ön plana çıkardı. Kendi yarı alanında alan daraltıp rakibine boşluk vermeyen ve ön tarafındaki hızlı adamlarıyla sonuca gitmeyi düşünen bir anlayışla sahadaydı. Zaten üç günde bir maç yapan ve skor avantajını yakalamış bir takımın rakibinin üstüne kontrolsüz bir şekilde gitmesi de hata olurdu.

Antalyaspor’un devre arasında yaptığı transferlerin bu karşılaşmada gösterdikleri performanslar ile ilerleyen günlerde daha çok katkı koyacakları kanaatindeyim. Atılan goller, yapılan asistler ve oyuncu değişikliklerinde giren ve çıkan oyuncuların koyduğu katkılar gözle görülüyor. Dakika 85’te atılan üçüncü golde Doğukan ve Mehmedi arasındaki paslaşma, Doğukan’ın kaleye gönderdiği topta Mehmedi’nin içeri kat etmesi ve topa dokunuşu bunun en güzel örneğiydi. Takıma katkı koyan bu transferleri yapan yönetimin hakkını teslim etmek gerekir.

Yazının başında da belirttiğim gibi, artık bu karşılaşmayı unutup önümüzdeki oynayacağımız iki deplasman ve bir kupa maçına bakmalıyız. Bu maçlardan iyi sonuç ve puanlarla dönmeliyiz ki evimizde oynayacağımız Sivasspor maçını daha da rahat oynayabilelim.

ETİKETLER: