Yanal: “Ne İdüğü Belirsiz Bir Adam Sonuca Kızıyor”

Teknik Direktör Ersun Yanal maçın ardından yayıncı kuruluşa konuştu.

Yanal: “Ne İdüğü Belirsiz Bir Adam Sonuca Kızıyor”
27 Ağustos 2021 23:30

Fraport-TAV Antalyaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal maçtan sonra yaptığı açıklamada, kazanmak için her şeyi yaptıklarını ve onun için mücadele ettiklerini belirtti.

Daha önce başkanlık yapan Ali Şafak Öztürk yönetimine de övgüler düzen Ersun Yanal, “Şafak Bey bu kulübü terk ederek ayrılmadı. Bu kulübe çok büyük katkılar vererek ayrıldı. En azından büyük bir yükün altına girerek ayrıldı. Biz de o dönemler transferler konusunda çok ısrarcı olmadık. Bu takımı tutmak ve bu takımı finansal olarak disiplinli bir hale getirmek için genç oyunculara yönelmeyi düşündük. Hatta, transfer yasağı olan dönemde oyuncularımız sakatlanmalarına ve futbolu bırakma risklerine rağmen ellerinden geleni yaptılar” diye konuştu.

Yaşanan sorunlara rağmen takımı terk etmediğini de sözlerine ekleyen Ersun Yanal, “Biz planladığımız projelerimizi burada gerçekleştirmek istiyorduk. Bu süreci doğru yönetmeye çalıştık. Bu sene de yine finansal olarak limitleri aşmadan, genç oyuncularla yola çıktık. Bugün 3 gol atan futbolcu 23 yaşında. Daha genç oyuncularımız gelecek. Bu süreçte biz Antalyaspor’un geleceğini kazanmak istedik. Ben futbol adamıyım. Yaklaşık 30 yıldır bu işin içindeyim. Kariyerimde bunu yapmak ve bu şekilde bir kulübü hem finansal açıdan hem de oyuncu donanımı açısından iyi yerlere getirmek benim vizyonumda var. Bunu daha önce yaptım.” dedi.

Maç sonunda kendisine hakaret edenlere de isyan eden Ersun Yanal, “Ne idüğü belirsiz, bilgisi olmayan fikri olan, sadece yıllardır biriktirdiğimiz öfke ve kini sporun içinde tutan ve bu kin, öfkeyle mağlubiyet veya galibiyete sevinmeden sonuca küfreden bu türlü bir kültürün artık bu ülkeden kalkması gerekiyor. Ne idüğü belirsiz bir adam sonuca kızıyor. Yok böyle bir şey. Bu takıma yazık etmeyin. Bu takımın geleceği bizim için çok önemli.” ifadelerini kullandı.

Deneyimli teknik adam, “Bugün mesele Ersun Yanal meselesi değil, mesele takım meselesi, oyuncu meselesi değil, mesele zihniyet, anlayış, felsefe, bir vizyon meselesi. Gelmeyen kardeşim bu tür insanlar burada bulunmayın. Yenmenin de bir adaleti, ruhu olmalı, bedeli olmalı. Bu ne ya. Vahşice yenmenin bedeli yok.” şeklinde konuştu.