Jose Morais İki Haftaya Dönüyor

Prof. Dr. Mahmut Akyüz, teknik direktör Morais ile ilgili açıklamalarda bulundu …

Jose Morais İki Haftaya Dönüyor
4 Şubat 2016 16:32

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahı Prof. Dr. Mahmut Akyüz, teknik direktörü Jose Morais’in rahatsızlığı hakkında açıklamalarda bulundu.

Jose Morais’in iki hafta sonra görevinin başında olacağını söyleyen Prof. Dr. Mehmet Akyüz, Morais’in genel durumunun iyi olduğunu ve nörolojik muayenesinin normal olduğunu, kendisinin bilincinin açık olduğunu söyledi.

Son yapılan anjiografisinin kendileri için çok değerli olduğuna dikkat çeken Akyüz, kanın emilmesi için yedi ila on gün arasında Morais’i konuk edeceklerini söyledi.

Beyin kanaması geçiren hastalarda hayati tehlike olduğunun altına çizen Akyüz, minimum seviyede de olsa hayati tehlikenin halen devam ettiğini belirtti.  Akyüz, “Risk minimal fakat az da olsa hayati tehlikesi söz konusu. Geldiği durumla şu anki durumu arasında nörolojik bir değişiklik yok. Sadece düne göre baş ağrıları azalmış durumda. Bilinci açık, konuşuyor fakat istirahat halinde.” dedi.

Yarın oynanacak olan Antalyaspor – Fenerbahçe maçı için talep etmesi halinde izin verilip verilmeyeceği de sorulan Akyüz, şunları söyledi:

Maçı izlemesi doğru olmayacaktır. Şu ana kadar tetkikleri devam etti, kanamanın nedeni anlamında bir probleme rastlamadık. Muhtemek bir tansiyon kanamasından kaynaklı olabilir. Bundan sonraki süreçte kanın beyinde yarattığı reaksiyonları minimize ederek yavaş yavaş normal hayatına dönmesi tedavisi devam edecek. Beyin kanaması geçirmiş bir hastayı bir ün sonra evine gönderemeyiz. Gözlemlerimiz, tetkik ve tedavi süreci devam edecek.

Antalyaspor’un yarın oynayacağı mücadelede kulübede Morais’in yardımcısı Erol Malkoç’un olmsı bekleniyor.