Merci Beaucoup Samuel Eto’o

Profesyonel futbolun finansal boyutu, günümüzde bambaşka boyutlara geldi. Hal böyle olunca da günümüz futbolunda her an her şey olabiliyor…

Merci Beaucoup Samuel Eto’o
1 Şubat 2018 08:27

Profesyonel futbolun finansal boyutu, günümüzde bambaşka boyutlara geldi. Tüm dünya üzerinde bir pazar oluşmuş durumda. Bu pazardan herkes payını almak istiyor. Takımlar, menajerler, futbolcular, sponsorlar vs… Herkes tanıtım ve pazardan pay alma derdinde. Hal böyle olunca da günümüz futbolunda her an her şey olabiliyor.

Öncelikle Eto’o konusuna Antalyaspor taraftarı duygusal bakmamalıdır. Antalyaspor transfer tarihinin gelmiş geçmiş en isimli ve en popüler oyuncusudur Eto’o. İki buçuk senedir takıma yaptığı katkı, kazanılan lig beşinciliği, takıma yaptığı saha içi antrenörlük, yürekli ve istekli oyunu, her gittiği yerde Antalya ve Antalyaspor’u tanıtması ile saygıyı hak ediyor. Antalyaspor’dan çok para kazandı mı? Tabiki de evet. Size soruyorum, hangi profesyonel futbolcu büyük paralar kazanmıyor ki?

Eto’o konusunda kazandığı para ve bunun Antalyaspor’a geri dönüşü, Antalya’nın kazancı ile eşdeğerdir. Onun için Eto’o, profesyonel bir futbolcudur ve sözleşme bitimine 5 ay kala her takımla görüşmeye hakkı vardır. Bu görüşmeler sonucunda da Konyaspor’a imza atmıştır. Bizlere bundan sonraki futbol hayatında kendisine başarılar dileyip, bize yaşattığı güzel anılarla onu uğurlamak düşer ve yakışır.

Samuel Eto’o’ Antalya’ya deplasmana bile gelse saygı duyulmalı, Antalya ve Antalyaspor’a yaptığı katkılar unutulmamalıdır.