Menderes Türel’den Stad Müjdesi

Menderes Türel’den Stad Müjdesi
27 Aralık 2014 14:15

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, katıldığı Antalyaspor Kulübü Derneği Olağanüstü Genel Kurulu’nda Antalyaspor’a stadyum ve Antalyaspor Koleji’nin müjdesini verdi.

Menderes Türel, gündemde olan Antalyaspor Koleji’nin de müjdesini verirken, toplantıda alınan kararların günümüzün şartlarına uygun olarak sportif faaliyetlerinin desteklenebilir bir hale getirileceğini söyledi.

Hazırlanan yeni tüzüğün, Antalyaspor Kulübü Derneği’nin yapısını daha işlevsel kılacağını belirten Türel, “Antalyaspor’u güzel bir gelecek bekliyor. Antalyaspor, Türkiye’nin en zengin kulüplerinden birisi olma yolundaemin adımlarla ilerliyor.” dedi.

Yapımı süren stadyuma dair de konuşan Türel, stadyumun Antalyaspor için atılan en önemli adımlardan biri olduğunu savunarak, “Yeni stadyum sadece sportif faaliyetler açısından değil, Antalyaspor’un gelirleri için de çok önemli bir yere sahip. 33.000 kişilik bu futbol arenasını Antalya’ya kazandırmak üzereyiz. Stadyum 2015 yılında tamamlanacak. 2014-2015 sezonunun sonuna yetişmese dahi 2015-2016 sezonuna yeni stadyumda başlayacağız.” dedi.

Antalyaspor’’un hatırla üyelik yapılan bir dernek olmaktan çıkacağını ifade eden Türel, “Antalyaspor üye olmak için kapısında kuyrukta bekleyenlerin olacağı bir dernek haline gelecek.” dedi.

Antalyaspor’un kiralanabilir alanlarının kiralanması halinde yıllık 15 Milyon TL gibi bir rakamın Antalyaspor’a sabit gelir olarak kalacağını belirten Türel, sözlerini şöyle noktaladı:

Antalyaspor, kiralanabilir alanların kiralanması konusunda bir imkana kavuştuğunda senede 15 milyon lira gibi bir rakam sabit gelir alacak. İnşallah Süper Lig’de de yerimizi aldığımızda naklen yayın hakları, reklam gelirleri, bu sabit gelirle Antalyaspor kimseye muhtaç olmayacak. Stadyumun da bitişiyle birlikte, kiralanabilir alanların Antalyaspor tarafından değerlendirilmesi imkanını sağlamak için çaba göstereceğiz. Bu Antalyaspor için önemli bir gelir kaynağı olacak fakat bu tek başına yeterli olmaz. Kamp tesislerimiz ve antrenman sahalarımız bugüne kadar çok önemli bir işlevi yerine getirdi. Bu tesisler yapılmadan önce devam edan mülkiyet tartışmaları halen devam ediyor. Tesislerimizde diken üstünde oturuyoruz. Yarın ne olacağımız meçhul. Antalyaspor’un korkulu rüya görebileceği bir durumdan çıkıp dünyanın en iddialı kamp tesislerine, antrenman sahalarına sahip olması lazım.