Naklen Yayın İhalesi Bedelleri Açıklandı

Türkiye Futbol Federasyonu, naklen yayın ihalesi için şartname sürecini başlattığını ilan etti …

Naklen Yayın İhalesi Bedelleri Açıklandı
15 Kasım 2016 16:16

Türkiye Futbol Federasyonu, naklen yayın ihalesi için şartname sürecini başlattı.

TFF’den yapılan açıklamaya göre Süper Lig ve TFF 1. Lig maçlarının yayın haklarının beş yıl süreyle devri için düzenlenecek ihale kapsamında genel ihale şartnamesi ve her bir pakete ait özel ihale şartnamameleri ile eklerini alma süresinin başlatıldı.

Açıklamada yayın ihalesi ile ilgilenen kuruluşların,  şartnameleri en geç 18 Kasım 2016 Cuma günü saat 17.00’a dek TFF’nin Garanti Bankası nezdindeki hesabına yatıracakları 50.000 karşılığında TFF Mali İşler Direktörlüğü’nden temin edebileceği vurgulanırken, yayın haklarının dört ayrı pakette yayıncı kuruluşlara devredileceği açıklandı.

İhalede A paketi muhammen bedelinin 425 milyon dolar, B paketi muhammen bedelinin 45 milyon dolar, C paketi muhammen bedelinin 15 milyon dolar ve D paketi muhammen bedelinin495 milyon dolar olduğu dile getirilirken, belirtilen muhammen bedeller ve ihale neticesinde tespit edilecek yayın hakları bedellerine TFF payı dahil olup, KDV’nin hariç olacağı vurgulandı. 

Öte yandan 21 Kasım 2016 Pazartesi günü başlayacak olan ihale öncesinde tekliflerin kapalı zarf içerisinde yayın ihale komisyonuna ve hazır bulunacak notere teslim edileceği bildirildi.