Kulüpler Birliği, Terör İçin Toplandı

Kulüpler Birliği üyesi on sekiz kulüp, teröre karşı omuz omuza birlikte olduklarının mesajını verdi …

Kulüpler Birliği, Terör İçin Toplandı
21 Mart 2016 15:15

Kulüpler Birliği Süper Lig A.Ş Paneli, kulüp başkanları ve yöneticilerinin katılımıyla Çırağan Kempinski Oteli Enderun Salonu’nda yapıldı.

18 Süper Lig kulübü, teröre karşı omuz omuza olduklarını söylerken, yıllardır sonuç alınamayan kulüpler yasası da gündeme geldi.

Kulüpler Birliği Göksel Gümüşdap, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Biz, bundan 4-5 ay evvel Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç’a Kulüpler Birliği olarak bir ziyarette bulunduk ve kulüpler yasasının hızlı şekilde çıkmasını arzu ettiğimizi söyledik. İsteğimiz, meclis kapanmadan bu kanun taslağının yasalaşmasıdır.

Biliyorsunuz, kulüpler yasası sadece Süper Lig A.Ş ile ilgili Kulüpler Birliği Vakfı’nın yayın ihalesini yapıyor olmasını belirleyen bir durum değil. Kanun, içerisinde çok geniş; amatör branşlar dahi var. Bence devrim niteliğinde bir karar.Eğer bu yasa ile ilgili çalışmalar daha da uzayacaksa zamanla ilgili sıkıntımız var ve bu konuyu hiç olmazsa bir torba yasa ile aşabilir miyiz diye düşünüyoruz. Arzumuz o yönde ama diğer kanunun da takipçisiyiz. Cumhurbaşkanımızdan sonra Başbakanımız ile Gençlik ve Spor Bakanımızı da ziyaret edeceğiz. 18 Süper Lig kulübü, Türkiye Futbol Federasyonu ile imzaladıkları mutabakat sonrası Süper Lig A.Ş.’nin harekete geçirilmesi için hemfikirdir. İçeride ıslak imza altına aldık, Cumhurbaşkanımıza da arz edeceğiz. İnanıyorum ki meclis kapanmadan Süper Lig A.Ş’nin işini çözeceğiz.