Küçük Görme

Türk toplumunun en kötü huylarından biridir küçük görmek …

Küçük Görme
30 Ağustos 2016 07:55

Bizim Türk toplumunun en kötü huylarından biridir küçük görmek. Zengin fakiri, patron çalışanını, üst yönetici alt kademesindekini, arabası olan olmayanı… Kısaca bizde herkes herkesi küçük görebilir.

Bu durum, toplumda sosyolojik bir problem olarak kalsın. Biz futbola dönelim. Profesyonellik… Oyunlarda, özellikle takım sporlarında bu küçük görme olayını cezalandırılma ihtimali vardır. Toplumda küçük görülen pek sesini çıkaramaz ama takım sporları için bu çok farklıdır. Cezayı kesiverirler. Özellikle de futbolda.

İlçe takımımız Alanyaspor karşısında belki de ilk yarım saatte farka gidebilirdi Antalyaspor. Fakat hem yakalanan pozisyonları değerlendirememe hem de rakip hocanın yaptığı sahaya olumlu yansıyan değişiklikler ibreyi Alanyaspor’a çevirdi. Küçük görme ve yorulan oyuncularla doksanda yenilen gol, 3 puanın ilçeye gitmesine neden oldu. Büyük bir ders çıkarılacak bir maçtı. Bu ligde üç puanın önemi ve ilçe takımın bile olsa aynı ligde mücadele edildiği akıllardan çıkarılmamalıdır.

Bir başka konu ise kalecimiz Ozan Evrim… Süper Lig’de oynayabilmek için süper olması gerekiyor. Maalesef süper bir kaleci değil. Olmayacak gibi de.

Kalbinde Antalyaspor sevgisi olanlara…