Korkmaz’dan Oyuncuları ve Antalyaspor Hakkında Samimi Açıklamalar

Antalyaspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, kırmızı beyazlı ekibin Youtube kanalında yayınlanan “10 soru 10 cevap” programında samimi açıklamalarda bulundu.

Korkmaz’dan Oyuncuları ve Antalyaspor Hakkında Samimi Açıklamalar
28 Mayıs 2019 16:40

Antalyaspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, kırmızı beyazlı ekibin Youtube kanalında yayınlanan “10 soru 10 cevap” programında samimi açıklamalarda bulundu.

Futbolu Galatasaray’da bıraktıktan sonra ilk olarak Gençlerbirliği’nde Mesut Bakkal’ın yardımcısı olarak antrenörlüğe başladığını söyleyen Bülent Korkmaz, futbolu seven ve her zaman futbolun içinde olan biri olduğunu kaydetti.

Teknik direktörlüğün futbolculuktan daha zor olduğunu belirten Korkmaz, ne kadar zor bir iş olsa da şuanda yapmakta olduğu teknik direktörlük mesleğinden oldukça keyif aldığını ifade etti.

Altyapıdan gelen oyuncuların gelişimin sağlanması gerektiğini vurgulayan Bülent Korkmaz, en önemli noktanın genç oyuncuların A takımlara çıkmalarının ardından doğru insanlarla yönlendirilmelerinin sağlanması olduğunu aktardı.

Futbolculuk kariyerinde çalıştığı isimlerden Fatih Terim, Mustafa Denizli ve Mircea Lucescu’nun kariyerinde kendisine katkı sunduklarını belirten Antalyaspor Teknik Direktörü, kendi ekibiyle takımı için en doğru olanı bulup onu uygulamaya çalıştıklarını dile getirdi.

Şu anda faal teknik direktörler içerisinde en iyi ismin Pep Guardiola olduğunu kaydeden Bülent Korkmaz, onun en büyük becerisinin düşündüğü oyunu sahaya yansıtabilmesi olduğunu ve Guardiola’yı gelmiş geçmiş en iyi teknik direktörü olarak gördüğünü söyledi.

Antalyaspor’un başındayken iç sahada kaybedilen Akhisarspor, Ankaragücü ve Bursaspor maçlarının kendisini çok üzen maçlar olduğunu aktaran Korkmaz, kazanılan her maçın ardından mutlu olmakla birlikte sezon başında deplasmanda kazanılan Beşiktaş maçının genel gidişatlarına özel bir etkisi olduğunu belirtti.

Takımına ve şehrine sahip çıkan bir taraftar kitlesine sahip olduklarını vurgulayan Bülent Korkmaz, taraftarın Antalyaspor’dan istediklerinin gerçekleşmesi için sahip oldukları stadın doluluğunun sürekli olması gerektiğini ifade etti.

Takımdaki bazı futbolcuların isimlerinin karşılığında tek cümle ile özetlemesi istenen Korkmaz; Boffin için “Türkçe’yi herkesten iyi konuşuyor”, Diego için “Lider”, Charles için “Çılgın bir profesyonel”, Doğukan için “Gol atarsa kurban keseceğim”, Yekta için “Her şeyiyle sahiplenen”, Chico için “Çok iyi profesyonel”, Serdar Özkan için “Şov yapan bir oyuncu”, Hakan Özmert için “Çok tartıştığım ama sevdiğim bir oyuncu”, Doukara için “Özel bir oyuncu”, Celustka için “Özel bir profesyonel”, Mevlüt Erdinç için “Golcü”, Nazım Sangare için “Öğrenmeyi isteyen ve kendini geliştiren bir oyuncu”, Ferhat Kaplan için “Yedek kalmasına rağmen takımı sahiplenen ve güç veren bir oyuncu”, Bahadır Öztürk için “Tembellikten kurtulursa çok iyi futbolcu olacak”, Fredy için “Top cambazı” ve Zeki Yıldırım için “Sakatlıktan çıkmasına rağmen iyi bir profesyonel” cevaplarını verdi.

Issız bir adaya düşmesi durumunda tüm takımı yanında götürmek isteyeceğini kaydeden Antalyaspor Teknik Direktörü, futbolcularının her şeyini verdiğini düşündüğünü ve karakterli oyunculara sahip olmasının başarıyı getirdiğini vurguladı.

Antalya’nın her yerini çok sevdiğini söyleyen Bülent Korkmaz, Antalya’nın yaşarken büyük keyif alınabilecek bir şehir olduğunu dile getirdi.