Kongreye Tartışma Damga Vurdu

Antalyaspor’un bugün yapılan olağanüstü genel kuruluna söz düellosu damga vurdu …

Kongreye Tartışma Damga Vurdu
30 Haziran 2016 16:03

Antalyaspor’un bugün yapılan olağanüstü genel kuruluna söz düellosu damga vurdu.

Olağanüstü genel kurulun divan başkanlığını Hasan Subaşı yaparken, toplantıda kulübün vergi borcu hariç 47 Milyon TL borcu bulunduğu belirtildi.

Öte yandan Antalyaspor Vakfı Eski Başkanı Ali Yılmaz’ın konuşması sırasında Gültekin Gencer ve Nafiz Tanır’a getirdiği eleştiri sonucunda Grup 1966 Taraftar Grubu Lideri Yılmaz Yıldız, Başkan Gültekin Gencer ve Kulüp Derneği Başkanı Nafiz Tanır, Ali Yılmaz’a tepki gösterdi. Yılmaz Yıldız, daha sonra salonda bulunan bazı isimlerle de sözlü tartışma yaşadı. Ali Yılmaz’ın Gencer’e yönelttiği menajerlere ödenen paralar ve hakkında eleştiri ve Gencer’in ibra edilmemesi isteğine ise Gencer tepki gösterdi.

Kürsüde eleştirilerini sürdüren Ali Yılmaz, konuşmasını tamamlayamazken, Nafiz Tanır da Ali Yılmaz’a “Terbiyesiz” diyerek cevap verdi. Divan Başkanı Hasan Subaşı ise kongrede yaşanan gerilimin kendisini ve genel kurul üyelerini üzdüğünü belirtti.

Ali Yılmaz, kürsüde yaptığı konuşmada Eto’o’nun menajerlerine ödenen paralar konusunda Gencer yönetimini eleştiri yağmuruna tutarken, Gencer’e “Eto’o için bir kuruş bile kulübün kasasından para çıkmayacak, menajerlik ücreti de her yıl oynarsa taksitler halinde ödenecek.” dediğini hatırlattı ve menajerlik ücretinin 1 milyon Euro’nun  senet ve nakit olmak üzere 400 bin eurosu Eto’o’nun gerçek yabancı menajerine, geri kalan 600 bin euroluk kısmı Metin Korkmaz’ın birlikte iş yaptığı menajere verildiğini tekrar öne sürdü. Yılmaz, amacının ihanet şebekelerinin bir daha Antalyaspor’a gelmesini önlemek olduğunu söyledi.

Nafiz Tanır, kürsüde Ali Yılmaz hakkında dava açacağını ve savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söylerken, Gencer de yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Eto’o transferinin arkasına sığınıyor deseler dahi bu suçlamalar benim ve camia adına çok üzücü. Eto’o sayesinde Antalyaspor Store 1.9 Milyon TL ciro yaptı. Bir yıllık Eto’o transferinin ardından Antalyaspor, tarihinde ilk defa mağazalarından 1 Milyon TL’nin üzerinde bir para kazandı. Gururla görev yaptığım Antalyaspor’da bugün başkanlığa veda ediyorum ama tribündeki yerimde olacağım. Ali Şafak Öztürk kardeşime de Antalyaspor ile ilgili benim katkı koyacağım ne olursa olsun bizzat emrinde olacağımı söylediğim gibi yeni yönetime başarılar diliyorum.