Kayserispor’dan Antalyaspor Açıklaması

Kayserispor Kulübü, cumartesi günü oynanan ve 2-1 kaybettikleri Antalyaspor maçı hakkında basın açıklaması yayınladı…

Kayserispor’dan Antalyaspor Açıklaması
3 Nisan 2017 14:52

Kayserispor Kulübü, cumartesi günü oynanan ve 2-1 kaybettikleri Antalyaspor maçı hakkında basın açıklaması yayınladı.

“Kulübe Baskısı ve Otobüs Taşlama Antalya’ya Yakışmadı” başlığıyla yayınlanan açıklamada, Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay hakkındaki ve maç sonrasında yaşanan olaylarla ilgili iddialar yer aldı.

Kayserispor’dan yapılan açıklama şu şekilde:

“01 Nisan Cumartesi günü deplasmanda oynadığımız Antalyaspor maçını, uzatmalarda yediğimiz golle 2-1 kaybettik. Şans faktörünün de etkili olduğu, kazanabileceğimiz fırsatı da yakaladığımız bu maçta gösterdikleri mücadele ve aldıkları sonuçtan dolayı rakibimiz Antalyaspor takımını tebrik ediyoruz.

Ancak;

Oyun esnasında, her tartışmalı pozisyonda yedek kulübesindeki 7-8 kişiyle birlikte hakemlerin üzerine yürüyüp, taraftar baskısıyla birlikte sonuç almaya çalışması, oyunculuğu dönemindeki centilmen davranışlarından hatırladığımız Rıza hocaya yakışmadığı gibi sahanın içerisine girip 10-15 dk. boyunca oyunun başlamasına müsaade etmeyen bu kalabalığa karşı hakemlerimizin toleranslı davranmasını da anlamak mümkün olmamıştır.

Mağduriyet iddiasıyla sahayı işgal eden ve kurallar zorlanarak kendilerine gösterilen hoşgörüyü ZEKİCE (!) kullanan teknik heyet, bu ortamı hakemler üzerinde ciddi bir baskı unsuruna dönüştürmüştür.

Ayrıca;

Maçın bitmesine müteakiben, Kayserispor taraftarlarının olduğu otobüslerin yolunun kesilmesi, taşlanması ve holigan bir taraftar profilinin çizilmesi de ülkemizin en güzel ve en çok misafir ağırlayan kentine yapılabilecek en büyük kötülük olmuştur. Yapılan bu saldırının, Antalyaspor görevlilerince olaydan önce ve taşlama sırasında sosyal medyadan paylaşmak suretiyle “Oh olsun, iyi ettik” dercesine bir tavırda ilgililerin dikkatini çekmekle birlikte; sporsever hiçbir kişinin tasvip etmemesi gereken bir durumdur.

Hiçbir özür veya geçmiş olsun mesajı almadığımızı bu yaşananların bir daha tekrar etmemesini umuyor, bu tip saha içi ve saha dışı nahoş olayların hiçbir şehrimizle özellikle de Antalya ile anılmaması gerektiğini düşünüyoruz

Saygılarımızla…

KAYSERİSPOR KULÜBÜ”