Çalımbay: “Kasımpaşa Maçının Benim İçin Yeri Ayrı”

Rıza Çalımbay, düzenlediği basın toplantısında Antalyaspor’un ligdeki durumu, Kasımpaşa maçı, transferler ve Motta’ya dair açıklamada bulundu …

Çalımbay: “Kasımpaşa Maçının Benim İçin Yeri Ayrı”
25 Mayıs 2017 12:45

Teknik Direktör Rıza Çalımbay, Atilla Vehbi Konuk Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında Antalyaspor’un ligdeki durumu, Kasımpaşa maçı, transferler ve Motta’ya dair açıklamada bulundu.

Rıza Çalımbay, yaptığı açıklamada Antalyaspor’un sıkıntılı dönemi aştıktan sonra iyi bir konuma geldiğini aktarırken, Avrupa kupaları hedefinin konuşulmasının gurur verici olduğunu söyledi. Kötü günleri geride bırakmak için yoğun bir mesai harcadıklarını aktaran Çalımbay, havaya girmemeleri gerektiğini ve önümüzdeki yıl için bu seneyi ders alıp ona göre hareket etmek gerektiğini söyledi.

Ligde kalan iki maçı da kazanmaları gerektiğini vurgulayan Çalımbay, transfer çalışmalarına başladıklarını, yönetimle yaptığı toplantılarda gelecek ve gidecek futbolcuları değerlendirdiklerini söyledi. Transfer programını ligdeki iki maçın oynanmasının ardından belirleyeceklerine dikkat çeken Çalımbay, sezon sonunda Avrupa’ya katılma durumunun henüz belli olmadığını, Türkiye Kupası finalinden çıkacak sonucu beklediklerini belirtti.

Kasımpaşa maçının önemine dikkati çeken Çalımbay, bu maçın kendisi için çok anlamlı olduğunu belirtirken şunları söyledi:

Kasımpaşa maçının benim için yeri ayrı. Kasımpaşa takımı benim kurduğum, sezon başı antrenmanlarını yaptırdığım bir takım. Hedef konusunda anlaşamadığımız için ayrıldığım bir takım. İyi bir takıma karşı oynayacağız. Mutlaka kazanmamamız gereken bir maç. Ayrıca ne Castro ne de başka birisiyle görüşmedik. Yönetimle oyuncular hakkında görüşüyoruz. Avrupa’ya gitme imkanımız var ama bize bağlı değil. Bazı şeyleri beklememiz gerekiyor.

Ramon Motta’nın sezon sonu ayrılacağını da belirten Çalımbay, futbolcunun fikrini değiştirip, Antalyaspor’da kalmaya karar vermesinin kendilerini sevindireceğini söyledi.

Kasımpaşa maçında Sandro’nun cezası nedeniyle oynayamayacağını, Danilo ve El Kabir’in de sakatlıkları nedeniyle durumlarının belli olmadığını dile getiren Çalımbay, Sandro’nun yerine Zeki’ye görev vereceğini söyledi.