Karakter Yoksunu

Konyaspor’un Samuel isimli oyuncusunun taraftarımıza yapmış olduğu çirkin hareketin videosu sosyal medyaya bomba gibi düştü. Bu hareket yenilir yutulur bir şey değil…

Karakter Yoksunu
18 Nisan 2018 09:24

Konyaspor’un Samuel isimli Kamerunlu oyuncusunun taraftarımıza yapmış olduğu çirkin hareketin videosu sosyal medyaya bomba gibi düştü. Bu hareket yenilir yutulur, ardımızda bırakılır bir şey değil. Gerek kulüp gerek taraftar nezdinde bu hareketin cezası için gerekli baskının kurulması elzemdir. Bahsi geçen oyuncunun transferi hususunda sınıfta kalmış, ciddi yöneticilik zaafiyetleri göstermiş, sözleşmeli oyuncusuyla kendilerinin bilgisi dışında görüşen (umuyorum bilgileri dışında gerçekleşmiştir) o kulübü hiçbir yetkili kuruma veyahut mahkemeye şikayet etmemiş olan yönetim kurulumuzun rüştünü ispatı için bu hareketin ceza alması adına var gücüyle çalışması gerekmektedir. Görüldüğü üzere suçları cezasız kalan arsızlar iyice çirkinleşmişlerdir.

Bahsi geçen oyuncunun karakterinin ne denli sorunlu olduğunu önceden okuduğum bir kitaptan öğrenmiştim. PEP GUARDIOLA – OYUNU DEĞİŞTİREN FELSEFE isimli kitapta yazar Miguel Angel Violan Guardiola’nın hocalık yeteneklerini ve adam yönetme becerisini okurlarına aktarırken bahsi geçen oyuncu için özel bir bölüm yazmış. Oyuncunun manik eğilimlerinden, megalomanisinin doruğa çıkışlarından, sürekli manşet olmak için her şeyi yapmasından bahsetmiş. Yazar bu bölümde kendisinin yönetiminde olduğu bir vakfın açılışına davet ettikleri Samuel’in açılışta basın mensupları önünde bağış sözü vermesinin ardından kendisi için cüzi denilebilecek (miktarı tam hatırlamamakla beraber 10 bin dolar gibi bir meblağ aklımda kalmış) miktardaki bu bağış için vakıf temsilcilerini aylarca peşinden koşturup, telefonlarına çıkmayıp, menajerinin de onlarla irtibatını engellemesinden bahsediyor. Bu hikaye bu oyuncunun ne olduğunu kendi yaşadığımız birçok hikayedeki gibi bize açıklıyor.

Maçın öncesindeki hafta boyunca da bahsi geçen oyuncunun futbolcularımızı arayıp Konyaspor’a davet ettiği yönünde bilgiyi kamuoyuyla paylaşan yönetimimizin bu hususta yanlış yaptığını da düşünüyorum. Sezonun en önemli maçı öncesinde isim veremeyişlerinden ötürü sözleşmesinin sonuna gelen bütün oyuncularımızı zan altında bırakmaları, maçın öncesinde suyu bulandırmaları doğru olmadı. Böyle bir iddiayı ortaya atıyorlarsa aranan oyuncuların kimler olduğunu da söylemeleri gerekir, söyleyemiyorlarsa konuyu ciddi bir titizlikle, sessiz sedasız çözmeleri, gerekli yerlere bu şekilde aktarmaları gerekirdi diye düşünüyorum.

Ayrıca Sakıb Aytaç… Sezon başından beri tribündeki taraftara küfretmiş, sosyal medyadan kendi taraftarını tehdit etmiş, konu duyulunca savcılarla, hakimlerle fotoğraf paylaşıp tehdidinin arkasında durmuş, kendisini eleştirdiği için basın mensuplarına diklenmiş, rahatsız etmiş bu oyuncunun bahsi geçen Konyaspor oyuncusuna, üstelik Antalyaspor taraftarına cinsel organını gösterdiği çirkin hareketinden sonra -Bu olay devre arasında yaşandı- oyundan alınışı sırasında gösterdiği sevgi gösterisi artık benim için bardağı taşıran son damla olmuştur. Yeteneği, oyunu, becerisi ne seviyede olursa olsun, taraftarına ve kulübünün değerlerine bu denli saygısız bir adamı ben Antalyaspor forması ile görmek istemiyorum. Sözleşmesinin sonunda oluşu ve maçtaki etkisiz oyunuyla da soru işaretleri oluşturduğunu birçok renktaşımdan maç sonrasında işittim. Ben, her ne olursa olsun, bir futbolcunun ekmeğini yediği kulübe “maçı satmak” derecesinde ihanet edeceğini düşünmüyorum fakat bu oyuncunun taraftarına olan saygısızlığını her fırsat bulduğunda göstermesi artık canıma tak etti. Yeter!

#BizAntalyasporuz
#SadeceAntalyaspor