İyi Kadro Başarıyı da Beraberinde Getiriyor

25 Şubat 2020 08:24

Evren İlkdoğan yazdı…

Malatya deplasmanı zorlu fikstür öncesi çok önemliydi. Buradan alınacak puan veya puanlar, takımın ligdeki konumunu belirleme konusunda çok önemliydi. Tamer Tuna da maç öncesi açıklamalarından bundan bahsetti.

Maçın ilk yarım saatinde 2-3 farklı öne geçmek içten bile değilken arka arkaya gelen hatalar zinciriyle momentum bir anda tersine döndü. Kudryashov orta sahada rakibini kovalarken sol bekteki yerini boşalttı. Amilton oraya gidip bu açığı kapatmak için geriye koşmayınca açılan bu alandan bir uzun topta golü yedik.

Sonrasında Sinan Gümüş basit 2 sarı kartla oyundan atıldı ve maç bizim sahamızda oynanmaya başladı.

Tamer Tuna geldiğinden beri takım oyununa en büyük katkısı, defansif anlamda oldu. Artık daha az gol yiyen ve iyi kapanan bir Antalyaspor izliyoruz.

Önce yorulan orta sahaya yaptığı takviyeler sonrasında da Podolski hamlesiyle Malatyaspor’un fişini çekti ve bizlere derin bir nefes aldırdı. Kendisini son 2 haftadır yaptığı taktiksel hamlelerden dolayı kutluyorum. Tek eleştirim Amilton ısrarı konusunda olacak. Maalesef bu kadronun en zayıf halkası durumunda ve hızı dışında takıma hiçbir katkısı yok. Asist ve gol katkısı olmaması da negatif yönlerinden. İlerleyen haftalarda bu kanat için yeni alternatifler üreteceğinden şüphem yok.

Devre arasında yönetimin transferdeki nokta atışı hamleleri, camianın üzerindeki kara bulutları dağıttı ve yeniden bahar havasını getirdi. Kaliteli kadro başarıyı da beraberinde getiriyor. Onları da bu hamlelerden dolayı tekrardan tebrik ederim.

Önümüzdeki Fenerbahçe maçı ligdeki konumumuzu sağlamlaştırıp, alt sıralardan daha da uzaklaşmak adına çok önemli.

Cumartesi akşamı coşkulu tribünler önünde Fenerbahçe’den istediğimizi alacağımıza inanıyor ve tüm kırmızı-beyaz sevdalılarını tribünlere bekliyorum. Bu takım mücadelesiyle desteği sonuna kadar hak ediyor çünkü.