Hiç Şüpheniz Olmasın

Ramazan Özaylı yazdı…

Hiç Şüpheniz Olmasın
13 Nisan 2022 11:58

 

 

9 haftada 3 beraberlik ve 6 galibiyet alan Antalyaspor’umuz, ofansif futbolu oynamaya çalışan Hatayspor karşısında 35 dakikada 3 gol bularak fişi ilk yarıda çekti. Şahsen bu maçta nazar değeceğini düşünenlerdendim. Zira ulusal basında nazar değecek kadar gündeme geldi Nuri Şahin ve Antalyaspor.

Ahlaki değerleri unutmadan, Türk futbolunun en büyük sorunlarından biri olan yozlaşmışlar kervanına katılmadan, dimdik durmaya, gördüğü ve öğrendiği ahlaki değerleri oyuncularına aşılamaya çalışan bir Nuri Şahin var elimizde.

Maç sonu tribünlere gelerek “Biz de beşinci golü atmayı isteriz ama önce rakibe saygı” diyor. Maç sonu rakip takım oyuncuları ile tek tek tokalaşıyor. Bunlar aslında spor ahlakında olması gereken hareketler ama özellikle son 4-5 yıldır ülkemizde futbol özelinde konuşmak gerekirse gırtlağa kadar yozlaşmışlığa batmış durumdayız.

Bugün sosyal medyadaki bazı sayfalarda Galatasaray için Nuri Şahin’i kulüplerinde görmek isteyip istemeyeceklerine dair başlık gördüm. Altına yapılan yorumlara bakıldığı zaman zannediyorsunuz ki puan durumunda 14. olan Antalyaspor, 9. sıradaki Galatasaray. Nuri Şahin’e en büyük tavsiyem, boş gündemlerle şişirildikçe şişirilen İstanbul takımlarında görev almaktansa hocalık kariyerinin Türkiye ayağını Antalyaspor’da tamamlamalıdır. İstanbul takımlarına gelen giden oyuncu ve hoca sirkülasyonu ortada. Harcanan paralar ve alınamayan sonuçlar ortada. Bu şehir size ve ekibinize yürekten inanıyor. Gerisi laf-ı güzaf.

Haji Wright’ın yükselen form grafiğinde bence gizli kahraman Luiz Adriano. Haji’nin ikinci takımımızın üçüncü golünde Adriano çizgiye doğru kat ederek Hataysporlu iki savunma oyuncusunu kendisine çekti ve Güray da penaltı noktasında bomboş kalan Haji’ye “al da at” dedi.

Bence sahada oynanan futboldan çok takımın büründüğü kimliği konuşmamız gerekiyor. Dünya ve futbol çok hızlı gelişip ilerliyor. Ne şanslıyız ki bu süreçte aldığımız riskler, karşılığını çok güzel vermeye başladı. Teknik ekibin üst düzey analizleri ve tekdüzelikten uzak, rakibin oyun yapısına odaklı planlar ile futbol oynamaya devam ettiğimiz sürece, mağlup olsak bile gelişmeye devam edeceğiz. Takımımızla ve ekibimizle bu gelişimin tadını çıkaralım. Gülmeye devam edelim.

Nuri Şahin’in vermiş olduğu röportajları göğsümüz kabara kabara izledik. Hasret kaldığımız disiplin, aidiyet ve takımdaşlığı nasıl sağladığını ve nasıl yollardan geçtiğini tane tane anlatmasını dinledik. Bu kat edilen mesafelerin uygun ortamını hazırlayan ve tam destek ile teknik ekibin arkasında duran başta Başkanımız Aziz Çetin ve ekibini de unutmamak lazım.

Şimdi haziran ayında dernek seçimleri yapılacak ve belki baştan sona değişiklikler olacak. Kim bilir, belki de aynen devam edecek. yeni gelecek yönetici ve görev alacak kişilere naçizane tavsiyem, kendilerinden öncekilerin risk alıp takımda inşa ettikleri düzen ve güzellikleri yıkmadan üstüne koyarak ilerlemelidirler. Zira kendi hırs ve kişisel egolarına yenik düşüp menfaatsiz Antalyaspor çizgisinden çıkar, olmadık işlerle düzeni bozup temeli sarsarlarsa, oluşacak olası bir enkazın altından çıkmak isteseler dahi bu şehir ve bu kulübe yürekten bağlı insanlar, o enkazın altında kalmanız için elinden geleni yapar. Bundan şüpheniz olmasın.