Hedef Belli Oldu

Himmet Güler yazdı…

Hedef Belli Oldu
11 Kasım 2019 08:28

Maalesef ligde 4 hafta üst üste maç kaybeden her takımın hedefi bellidir; kümede kalma savaşı.

Peki biz kimlerle savaşacağız bu yolda? Rakipler belli. Kayserispor, Ankaragücü, Denizlispor, Gençlerbirliği ve Rizespor şimdilik görünen rakipler. Sezon sonu muhtemel bir ikili ve üçlü averaj durumunda halimiz ne olur peki? Kayserispor maçını evimizde berabere bitirdik. Gençlerbirliği deplasmanında gol yemeden 7 atar mıyız? Rize deplasmanında mağlup olduk. Denizlispor maçını üstelik evimizde kaybettik. Allah’tan Ankaragücü ile maç yapmadık daha ki şu form durumu ile iyi ki onlarla maç yapmadık.

Gelelim Rize maçına… Rakip 10 kişi kalmış. Neredeyse 40 dakikadan fazla 10 kişi oynadılar. Tamam, sonradan oyuna giren kaleci enteresan işler yaptı ama biz ne yaptık? Daha doğrusu neyi yapamadık?

48 tane orta yapmışız. Müthiş bir rakam bu. Tek bir pozisyon hariç, hava hakimiyeti özelliğinden başka bir ekstrasını göremediğimiz Gustavo isimli oyuncuyu topla buluşturamadık. Hoş, buluştursak ne olacak o da belli az çok. Oldukça yetersiz bir oyuncu kendisi bana göre. 8 maçta 1 gol kendisini kurtarmaz maalesef.

33 tane şut çekmişiz. Bu da müthiş bir istatistik. Lakin çekilen şutları halı sahada çekmezler. O derece etkisiz. 3-4 tane şutu da sağ olsunlar rakip kaleciyi milli yapalım diye çekti sanırım bizimkiler. Bomboş pozisyonlarda köşelere vurmak yerine gittiler üzerine nişanladılar. Yapılan ortalar orta değil, çekilen şutlar şut değil.

Altı pasın içine korner atışı geliyor, rakip adam elini kolunu sallaya sallaya gelip skor yapıyor. Biz izliyoruz. Ben nasıl televizyondan izliyorsam, bizimkilerin de zerre farkı yok. E haliyle ligin en kötü takımlarından birisine mağlup olmamız normal. Çünkü ligin en kötü takımı biziz şu anda.

İnsan en çok neye üzülüyor biliyor musunuz? Git gel neredeyse 3000 kilometre yol yapan taraftarımıza üzülüyor. Cuma öğle saatlerinde çıktılar Antalya’dan, pazar günü sabah oldu daha yoldalar. Bu insanların hakkını nasıl ödersiniz bilemem.