Haydi 1. Amatör’e

Engin Erdem yazdı…

Haydi 1. Amatör’e
6 Temmuz 2020 09:29

Türkiye Futbol Federasyonu’nun aldığı karara göre, Türkiye’de Antalya da dahil olmak üzere birkaç ilde hali hazırda oynanan 1. Amatör ve 2. Amatör sistemi değişti. Bu pandemi sürecinin sonunda, yeni sezonda tüm takımlar 1.Amatör Kümede mücadeleye devam edecekler.

İlçeler ve merkez 1. amatör lig takımları bunu sevinçle karşılayıp, mutluluklarını sosyal medyada paylaştılar.

Yeni heyecanlar her zaman güzeldir. Fakat bu durum peşinde birçok soru ve sorun barındırıyor. 

Antalya’da 20 takımla 1. Amatör Küme mücadelesi, 29 takımla 2. Amatör Küme mücadelesi verildi bu sezon.

2020-2021 sezonu başında yeni katılacak takımlarla beraber bu sayının altmış takımı bulacağını düşünüyorum. Sayının bu denli artması, hali hazırda Antalya ‘da bulunan futbol fiziki koşullarının yetersizliğinden ötürü sahası, futbolcusu, hakemi, deplasmanı, yemeği, otobüsü gibi çoğu konuda problem yaşanacaktır.

Herkes 1. Amatör Kümede futbol oynasın, rekabet artsın, futbol kazansın diye düşünülmüş olabilir. Fakat ben bu durumun faydadan çok daha çok sorun getireceği kanaatindeyim.

Otuzdan fazla takım Antalya merkezde nerede antrenman yapacak?

Deplasman masrafları, deplasmana gidip gelirken oluşacak yol, yemek ve ulaşım masrafları nasıl karşılanacak?

Hakem, futbolcu ve antrenör grubu bu duruma ne kadar hazır?

60 takımdan Antalya’da haftada 30 maç eder. Altyapı maçlarını da hesaba katınca, Antalya’daki futbol sahaları bu maç yoğunluğunu kaldırabilecek mi?

Kısaca Antalya futbolu buna hazır mı?

Yukarıdakilere benzer birçok sorunun cevabı yine “Kervan yolda düzelir” düşüncesiyle halledilmeye çalışılacak gibi gözüküyor.

Sonuç olarak alınan karar, federasyonun kararı. Pek de yerele inmek istemiyorum fakat siz taraftarlara ve futbolseverlere şu güzel atasözümüzü söylemeden geçemeyeceğim:

Davulun sesi uzaktan hoş gelir.