Hamzaoğlu Duygusal Anlar Yaşadı

Antalyaspor Kulübü Derneği bünyesindeki futbol akademileri kapsamında bu yıl beşincisi düzenlenen ve iki yıl önce vefat eden Mehmet Özkul’un adının verildiği kış kampı başladı…

Hamzaoğlu Duygusal Anlar Yaşadı
27 Ocak 2018 14:06

Antalyaspor Kulübü Derneği bünyesindeki futbol akademileri kapsamında bu yıl beşincisi düzenlenen ve iki yıl önce vefat eden Mehmet Özkul’un adının verildiği kış kampı başladı.

Kampın ilk gününe konuk olarak katılan Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu duygusal anlar yaşarken, futbola başladığı ilk yıllarda nüfus cüzdanı olmadığı için lisansının çıkarılamadığını ve bu yüzden maçlarda oynayamadığını anlattı.

eknik Direktör Hamza Hamzaoğlu o yılları ve yaşadıklarını anlatırken, “Yunanistan’dan geldiğimiz için Türkiye’de nüfus kağıdımız yoktu. Hocalarım beni beğeniyor ama lisans çıkmıyordu. Buna rağmen bütün antrenmanlara bıkmadan usanmadan gittim. Arkadaşlarım hafta sonları maça çıkıyorlardı ama ben lisansım olmadığı için maça çıkamıyordum. Asla vazgeçmedim” dedi. Bunu anlatırken duygulanan Hamzaoğlu, ağlamamak için kısa bir süre sustu. Gözleri dolan teknik direktöre, salondaki katılımcılar ve yüzlerce futbol okulu öğrencileri alkışlarla destek verdi.

Yunanistan’dan bir kanoyla kaçak olarak Türkiye’ye gelen ailesinin nüfus kaydı ve soyadı olmadığı için okul kaydı sırasında da sorun yaşadıklarını dile getiren başarılı teknik adam, “Okulun müdür muavini ders başladığı için beni sınıfa gönderdi. Babamla sınıfa gittik, orada bir öğretmen vardı. Beni sınıfa aldı, babama ismimi sordu, ‘Hamza’ dedi. Soyadımı sorduğunda söyleyemedi. Çünkü Yunanistan’da soyadı yoktu. Dedemizin ismini kullanıyorduk. Öğretmenim de ‘O zaman soyadın Hamzaoğlu olsun’ dedi. Okula öyle kaydedildim. Sonra nüfus geldiğinde de soyadımız Hamzaoğlu olarak kayıtlara geçti.” diyerek sözlerini noktaladı.