Grup 1966’dan Kocaelispor Açıklaması

Grup 1966’dan Kocaelispor Açıklaması
16 Aralık 2015 17:49

Antalyaspor taraftar gruplarından Grup 1966, dün Hodrimeydan Tribün Lideri Özgür Taşkıran’ın yaptığı açıklamaların ardından kendilerine yönelik suçlamalara cevap verdi ve bir açıklama yayınladı.

Grup 1966 tarafından yayınlanan mesaj şu şekilde:

Bu talihsiz açıklama Antalyaspor camiamızı derinden üzmüştür.

Uzun zamanlardan beri sıkıntıların olduğunu biliyorduk fakat açıklama yapma gereği duymamıştık. 17 yıla dayalı kardeşliği iki camianın arasındaki oynanacak hazırlık maçının anlaşma ortamının sağlanmaması Antalyaspor yönetiminin takdiridir. Tribün gurupları bu maçın oynanmasıyla ilgili üstüne düşeni fazlasıyla yapmıştır. Bu konuyu başka yerlere saptırmanın bir anlamı yoktur.

Antalyaspor tribünlerinin duruşu da çizgisi de bellidir. Çok merak eden varsa maziyi gözden geçirmelidir. Antalyaspor tribünleri ve grupları kimsenin uzerinden prim yapmaz. Bizim 17 yıl önce kurduğumuz bu kardeşliği çıkıp bir tribün lideri ben ve bir başkası kendi isteği üzerine bitiriyorsa önce insan elini yüreğine koyup yıl 1999 ve ondan sonraki geçen 17 yılı tekrardan gözden geçirmelidir.

Bizler yapılanları unutmayız ama siz de unutmayın ki kardeşlik kavramı bizde farklı anlam taşır. Ağırdır hemen oyle bir kalemde silmeye benzemez. Sayet bu kardeşliği silen Hodrimeydan grubu adına konuşuluyorsa, tüm İzmitlileri bağlamaz tüm Kocaelisporluları bağlamaz.

Biz 17 yıl önce inşasını kurduğumuz temellerini sağlam attığımızı düşundügümüz bu kardeşliği insanlığı iki şehrin dayanışmasını bitirmeyeceğiz. 17 yıl önce kurduğumuz bu kardeşlikte 17 yaşındaki tribüncü kardeşlerimizin hüzünlü bakışları dakika 41 de gözlerimizden kaçmamıştır. Biz ve kardeşlerimiz tribün kültürümüzü bir anlık gaflete bir acı söze bırakmayacağız. Sadece sol yanımızda, yüreğimizde sonsuza kadar taşıyacağız. Kocaelispor bizim takımımızdır ve Kocaelispor taraftarı bizim kardeşimizdir.

Grup 1966 ASTDER

 

Öte yandan Grup 1966’nın ardından ilerleyen saatlerde de Red Soldiers ve 07 Gençlik taraftar gruplarının da açıklamalarda bulunacağı öğrenildi.