Gökdeniz Gibi Ol

Engin Erdem yazdı…

Gökdeniz Gibi Ol
10 Mayıs 2021 10:59

 

Oyun sistemine uygun hareket etmenin mücadele etmeden başarıyı getireceğine inanıyor bazı Antalyasporlu futbolcular. Halbuki sistemi uygulama esnasında mücadele ve oyun iştahı bir bütün olmalı ki, ortaya bir şeyler çıksın.

6-3-1′ sisteminin orta üçlüsünden bahsediyorum. Antalyaspor’un bu üç oyuncunun hem savunmaya hem hücuma destek olması gerektiğini hepimiz biliyoruz. Bunu yaparken özellikle savunma anlamında rakibe daha yakın olmaları gerekiyor. Yakın temas etmeleri, tabiri caizse tatlı sert olmaları gerekiyor. Hücum anlamında ise boş alanlara hareketlenmeleri ve hızlı hareket edip düşünmeleri gerekiyor. Bunlar yapılmadığı, koşup mücadele edilmediği sürece geride 6 oyuncu koymanın bir anlamı yok bu dizilişte.

Mücadele eksikliğini bir saat boyunca hissettik Trabzonspor karşısında. Sertlik birazcık artıp biraz da risk alınınca ‘keşke‘ dedik hepimiz. Fakat bunun en başından olması gerekiyordu.

Antalyaspor ilk golü yiyene kadar Gökdeniz’in Nwakaeme’ye karşı uyguladığı baskıyı hepimiz gördük. Topu kazanmayı istediğini, bu arzusunu ve mücadelesini de öyle.

Antalyaspor anca bu arzu ile sistem birleşince başarılı olabilir. Oyun iştahı konusunda problemler yaşamak açıkçası herkesi üzüyor. Bu durumdan kesinlikle kurtulmalı Antalyaspor.

Düşme konusunda %99 bir problem yaşamayacağız. Kupa finalinde başarılı olmak içinse Gökdeniz gibi olmak şart. Gökdeniz’in mücadelesini örnek almalı tüm takım. Başka çare yok.