Girişte Toplanacak Bağış Yapılacak

Girişte Toplanacak Bağış Yapılacak
12 Ağustos 2015 17:00

Antalya Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısı, Özgecan Aslan Gençlik Merkezi’nde yapıldı.Toplantıya kentteki emniyet, eğitim, sağlık kuruluşları ile farklı spor branşlarının temsilcileri katıldı.

Vali Türker, her ay rutin olarak yapılan toplantıya birçok branşta sezon başı olması sebebiyle bu ay kendisinin başkanlık yaptığını belirterek, şiddet kurbanı Özgecan Aslan’ın adını taşıyan Gençlik Merkezi’nde toplantının yapılmasının şiddetin sporda da önlenmesi anlamında katkı sağlamasını ümit ettiklerini kaydetti.

Antalyaspor Kulübü Genel Müdürü Adem Kart, burada yaptığı konuşmada, alınacak tedbirlerde yapımı bitmek üzere olan Antalya Arena’da oynanacak maçlarda taraftarın stada bozuk para ve pet şişe ile girmelerine izin vermeyeceklerini söyledi.

Kart, şunları söyledi: “Yeni stadyumda sıfır atık madde olsun istiyoruz. Bunun için de bozuk para ve pet şişeyle girilmesine izin verilmeyecek. Kamu yararına yardım toplama faaliyeti yürüten dernek ve benzeri kuruluşlarla görüşerek, toplanan paraların bu kurumlara verilmesi için ilgili kurumlarla yazışma yapılmalı. Çünkü bu paraları almak da almamakta sıkıntı. Onun için bu konuda bir çalışma yapmalıyız.

Vali Türker de bozuk paraların kamu yararına hizmet veren yardım kuruluşlarına verilmesini isteyerek, “Bu konuda bir çalışma yapalım. Yardım kuruluşlarıyla bağlantı kurup, bağış kutusu temin edelim. Kura çekilerek her hafta bir dernek ya da vakıf belirleyip, bağış kutularını stada yerleştirilmesini sağlayalım.” diye konuştu.