Gültekin Gencer: “Gerçek Borç 59 Milyon TL”

Gültekin Gencer,bugün düzenlediği basın toplantısında kulübün borcuna dair iddialarda bulundu …

Gültekin Gencer: “Gerçek Borç 59 Milyon TL”
7 Ekim 2016 12:40

Antalyaspor eski başkanı Gültekin Gencer,bugün düzenlediği basın toplantısında kulübün borcuna dair iddialarda bulundu.

Gencer, yaptığı açıklamada kulübün borcunun 59 Milyon TL olduğunu ve gerisinin vergi olduğunu dile getirirken, Ali Şafak Öztürk yönetiminin kendisine yönelik açıklamalar yapmak yerine Antalyaspor’un başarısını düşünmesi gerektiğini söyledi. Antalyaspor’un bu kadar kötü yönetilecek bir kurum olmadığını ve kendisinin hiçbir zaman geriye dönük yönetimlere saygısızlık etmediğini savunan Gencer, başkanlık yapan herkese saygı duyduğunu ve aynı saygıyı Ali Şafak Öztürk’ten de beklediğini aktardı.

Yeni yönetimin göreve geldiğinden bu yana şahsı ve yönetim kuruluna yaptığı saldırıların üzüntü verici olduğunu söyleyen Gencer, 7/24 yönetimin emrinde olduklarını söylemelerine rağmen sportif başarısızlığın altında kaldıkları için kendilerine yönelik saldırıların halen devam ettiğini ve ÖZtürk yönetiminin haftayı nasıl kurtarırız hesabı yapmaktan öteye gidemediğini aktardı.

Akıl yaşta değil baştadır, Ali Şafak Öztürk’ün yaşı kadar yöneticiliğim var.” diyen Gültekin Gencer, Antalyaspor kulübünün Ali Şafak Öztürk’e birileri tarafından oyuncak olarak verildiğini dile getirdi. Kulübü 25 Milyon dolar borçla devraldığını belirten Gencer, geçtiğimiz hafta yapılan basın toplantısında Bora Terzioğlu’nun 189 Milyon TL borç açıklamasında yanıldığını ve ibra edilen borçla rakamın örtüştüğü söylendiği halde neden böyle bir açıklama yaptığını sordu.

İki sene sonrası geçerli olan bütçe harcamalarını kendisinin hanesine yazanlara yazıklar olsun diyen Gencer, “Delikanlı olan aldığımızda borç şuydu der, çıkar açıklar. Devrettiğim günden bu yana başka bir borç varsa açıklamayan şerefsizdir. Sportif başarısızlık olur; biz de yaşadık. Düştük , çıktık ama geçmiş yönetime saldırmanın anlamı yok. Gerçek borç 59 Milyon TL’dir, gerisi vergidir. Ben çarşıdan gelmeme rağmen bu işi onların profesyonel muhasebecilerinden daha iyi bilirim. Gelsinler, ben onlara futbol muhasebesi nasıl olur yardımcı olayım.” dedi.