Gencer’den Türel’e Şok Suçlama

Başkan Gültekin Gencer, düzenlediği basın toplantısında şok iddialarda bulundu …

Gencer’den Türel’e Şok Suçlama
21 Haziran 2016 14:11

Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer, bugün düzenlediği basın toplantısında şok iddialarda bulundu.

Antalyaspor’da kongre için bir haftaya girilirken, aday olmayacağını açıklayan Gültekin Gencer, Hasan Subaşı Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında şok iddialarda bulundu ve aday olmama gerekçelerini açıkladı.

Gültekin Gencer, yaptığı açıklamada Antalya siyasetinin kendisine “dur” dediğini dile getirerek, görevi bırakması konusunda Antalyaspor Kulübü Derneği’ne talimat geldiğini söyledi.

Gencer, Alanyaspor maçı dönüşünde telefon geldiğini ve dernek yönetiminin kendileriyle bir görüşme yapmak istediğini söyledi. Cumartesi günü Antalyaspor A.Ş’yi temsilen masaya oturduklarını belirten Gencer, “Dernek yönetimi kendilerine talimat geldiğini ve görevi bırakmamız istendiğini söylediler. Dernek başkanına görevi bırakmamızı söyleyen kişi büyükşehir belediye başkanımız Menderes Türel’dir. Şehirde dedikodular dolaşmaya başladı. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Dışişleri Bakanımızın bizi istemediği, Ali Şafak Öztürk’ün istendiği, talimatla göreve getirileceği söylemleriyle karşı karşıya kaldık. Her şeyden önce şahsımı Eto’o transferi için tebrik eden cumhurbaşkanımızın, her şey güzel giderken ne kendisinin ne de bakanımızın bizi istememezlik yapacağını bilen kişileriz. Bunun sadece kişilerin kendi düşüncesi olduğunu biliyoruz. Şehrin ayağa kalktığı, futbolun ön planda olduğu yerde Ankara tebrik eder. Bizim projemiz 3 yıllıktı. Genel kurulun verdiği görev hiçe sayılarak ‘dur’ dediler. Görevden kaçan biz değiliz.” dedi.

Gencer, açıklamasını şöyle sonlandırdı:

Biz kaçmadık hiç bir zaman cesaretimizi kaybetmedik. Maddi destek verilmemesine rağmen ve verilecek destekler engellenmesine rağmen yönetim kurulu olarak projelerimizi gerçekleştirerek, gücümüzden hiç bir şey kaybetmedik. Asla görevden kaçmayız. Tek suçumuz Antalyaspor’u futbol şehri yapmamız, dünyaya açılmamız, kurumların milyonlar harcayıp yapamadığını yapmamız, marka değeri olarak herkesin önüne geçmemiz. Bize Antalya siyaseti ‘dur’ dedi. Başka dur diyen olmadı. Biz her zaman görev verildiği zaman, arz edildiği zaman, Antalya kamuoyu istediği zaman göreve hazırız. Bize dur dendiği için, 30 Haziran’da aday olmamamız istendiği için aday değiliz. Bunun bilinmesini istiyoruz. Görevden kaçacak, görev verildiği andan itibaren almayacak bir yönetim kurul değiliz.