Gencer: Eto’o’dan Başka Yıldız Yok

Gencer: Eto’o’dan Başka Yıldız Yok
7 Ekim 2015 16:00

Katıldığı televizyon programında açıklamalarda bulunan Antalyaspor A.Ş Başkanı Gültekin Gencer, Spor Toto Süper Lig’e tekrar çıkınca şehirdeki heyecanı arttırmayı düşündüklerini ve proje transferi yapmaları gerektiğinin bilinci içinde olduklarını söyledi.

PTT 1. Lig’in son 3 ayında planlamaya başladıklarını söyleyen Gencer, “İlk etaptaki söylemlerimiz Ronaldinho veya Samuel Eto’o idi. Hatta daha sonra Afellay da gündeme gelmişti. Üçündeki tesadüf Barcelona’da oynayan futbolculardı. Bunlardan birisini proje kapsamında transfer yapmayı düşündük. Tabi proje kapsamında yaparken de o anda bir takım sponsorluklar oluşması lazımdı. En azından bunun büyük çoğunluğunun kulüpten çıkmaması gerektiğini düşünerek planlama yaptık. Bu konuda da yönetim kurulundan özellikle destek aldık. Destek ve bu konuda baskı da oluşunca her ne kadar Anadolu kulübü olarak Süper Lig’e tekrar ayak basmamızdan dolayı mali kriterleri göz önüne alarak hareket etmek zorundaydık. Yine de biz, birçok düşüp çıkan kulüpler arasında mali yapı olarak onlara göre iki üç adım önde olan bir kulübüz.” dedi.

Antalyaspor A.Ş Başkanı Gültekin Gencer, “Bu doğrultuda proje transferine başladık. İkisiyle de aynı anda, hatta üçüyle de aynı anda görüşme ortamı oluşunca randevulaşmalar başladı. Ama ilk etapta Eto’o’nun menajerleriyle İstanbul’da bir araya geldik. Tabi ki orada Eto’o ile bizim canlı konuşmamızda ilk sorduğumuz soru Antalya’da oynayıp oynamamak istediği ile ilgili oldu. Şartlar oluşursa Antalya’yı kabul edip etmeyeceği ile ilgili sorularımız oldu. Eto’o, Antalya’ya seve seve geleceğini söyleyince niçin Antalya’ya gelmek istiyorsun diye sorduk. Niye Antalya’yı kabul ediyorsun dediğimiz zaman daha önce bulunduğu Rus takımı Anzhi’de iken Antalya’da kamp yapmış olması, zaman zaman izin günlerinde İtalya’ya evine gitmektense Antalya’ya gelip tatil yapmanın daha keyif verici olduğunu söyledi. Antalya’yı o bakımdan çok iyi bildiğini ve seve seve Antalya’ya geldiğini söyledi.” dedi.

Eto’o transferini kendilerinin yapmadıklarını Antalya şehrinin sayesinde yaptıklarını her fırsata söylediğini belirten Gencer, bunu çok mütevazi bir şekilde rahatlıkla söylediklerini belirtti.

Ben Antalyaspor’un başkanı olmasaydım veya başka bir bölgede olsaydım belki Eto’o’ya sıcak bakmayabilirdim diyen Gencer,” Her şey para değildi. Bu saatten sonra Eto’o için her şeyin para olmadığını biz biliyoruz tabi ki. Eto’o transferi için Milano’ya gittiğimiz zaman her ne kadar çok sansasyon olsa dahi, bazen ayakkabısını veya fotoğrafını bile getiremezsin deseler biz o transferin şöyle veya böyle biteceğini biliyorduk.” diye konuştu.

Gültekin Gencer, “Tabi ki o saatten sonra kulübün ve ülkemizin menfaatleri doğrultusunda transfer görüşmelerini daha olumlu hale nasıl çevirebiliriz süreci sürdü. Misal bir imaj anlaşması bir gün sürdü. Bugün Samuel Eto’o’nun belki de dünyada hiçbir kulüpte yapmadığı anlaşmaların dışında Türkiye’ye geliş noktasında %80’e %20’dir imaj hakları. Onun anlaşması zaman aldı. Şu ana kadar bazen tartışma konusu olmasına rağmen ben şunu gönül rahatlığıyla söyleyebiliyorum ki şu an da 20 kupası olan Türkiye’de Eto’o’dan başka bir yıldız olduğunu düşünmüyorum. Eto’o 20 tane kupası olan bir yıldız. En yakın bildiğim kadarıyla Sneijder var galiba 18 kupayla, Eto’o’nun ise 20 kupası var. Bunu tartışmamıza gerek dahi yok.Ve biz böyle bir yıldızı Antalyaspor olarak ne teminat vererek ne de bir banka garantisi vermeden transfer ettik. Bu da hem yönetim becerisi hem şehrin becerisidir. Bunların hepsi bir araya geldi ve transfer sonuçlandı.” dedi.

O aşamadan sonra Ronaldinho’ya verilen görüşme taleplerinin ve masaya oturdukları zaman şartların dahi belli bir aşamaya geldiğini belirten Gencer, geri adım atmak zorunda kaldıklarını açıkladı. Gültekin Gencer, “Antalyaspor’un bütçesini biliyoruz, haddimizi de biliyoruz. Maddi olarak ne kadar kaldırıp kaldıramayacağımızı da farkında olduğumuz için. Ama yinede söylediğimiz şartlar doğrultusunda olursa da hayır demeyeceğimizi söyledik. Tabi ki ondan sonra gelen taleplere de mecburen hayır demek zorunda kaldık. Bizi direkt kabul edeceklerini söylediklerini zaman dahi Ronaldinho kendi evine bizi davet edip yüz yüze görüşmek istiyorum başkanla diyince biz o andan sonra frene bastık. Gideriz, alırız, geliriz bu işin altından kalkamayız diye vazgeçme sebebimiz tamamen bu. Onun dışında Ronaldinho’nun Antalya’yı istememesi gibi bir şey söz konusu değil.  Zaten o aşamada Eto’o ile de görüşmüşler, Victor Valdes de olduğu gibi. Herkes gelmek istedi. Bize gelmek isteyen o kadar yıldız isimler var ki , birçoğunda belli şartlarda anlaştığımız yıldızlar da var. Bu oyuncular arasında Türkiye’de şampiyonluk yaşamış oyuncular da var. Şunu biliyoruz ki Antalyaspor olarak öyle şanslı bir şehirde yaşıyoruz ki ve öyle bir kulübün başkanlığını ve yönetim kurulunu oluşturuyoruz ki arkadaşlarla, bizi son dakikaya kadar beklediler bu yıl.” Dedi.