Fizyoloji ve Transfer

Engin Erdem yazdı…

Fizyoloji ve Transfer
26 Nisan 2021 07:58

Futbolu bırakan çoğu oyuncunun ortak cevabıdır, “Fiziksel olarak yeterli değilim artık” cümlesi. Fizyolojik olarak vücut belirli bir yaştan sonra fiziksel aktiviteleri kaldıramaz hale gelir. Beyin düşünür fakat vücut, beyin komutlarına yeterli cevabı veremez. İşte o zaman formayı asmak gerekir.

Antalyaspor artık fizyolojik olarak spor hayatının sonuna gelmiş oyunculardan verim elde etmeyi düşünmemeli. Bu tür oyuncuların transferleri kesinlikle yapılmamalı. 20-30 yaş aralığında deneyimli veya gelecek vadeden oyuncularla hem yarışma hem üretme modeline geçilmeli.

Bu zamana kadar transfer-fayda oranında 30 yaş ve üzeri oyuncu grubundan çok faydalandığı gözükmüyor Antalyaspor’un. Futbol gelişiyor, futbol değişiyor. Mücadele her geçen gün artıyor ve enerji gereksinimi de o derece çoğalıyor. Bu enerjiyi sahaya yansıtacak dinamik ve yetenekli oyuncu grupları, başarının sırrı artık.

Oyuncunun değil oyunun önemli olduğu futbolda iyi sonuç almak için bireysel yetenekleri üstün, fizyolojik yaşı genç, dinamik ve atletizmi kuvvetli oyuncular tercih edilmelidir. Oyun da ona göre oluşturulmalıdır.

Umuyorum önümüzdeki sezon transfer dönemi verimli geçer ve spekülasyonlardan ve sonuca etki eden hatalardan uzak, iyi oyuncularla kurulan bir Antalyaspor izleriz. Bu şart. Özellikle bu tür bir tık üstünün maçı kazandıracağı Galatasaray maçında olduğu gibi…