Eriyoruz

Fahrettin Kayan yazdı…

Eriyoruz
3 Ekim 2021 10:12

Her geçen hafta sadece puanları değil; takım enerjimizi, özgüvenimizi, muhabbetimizi ve taraftar ile takım arasındaki bağı da kaybediyoruz.

Bu kadar kayıplara rağmen hala bir adım atılmıyor. Hoca eleştirilere rağmen kafasının dikine gitmeye devam ediyor. Her hafta birbirinden farklı sahaya sürülen ilk 11 ve yapılan her oyuncu değişikliğiyle kaybedilen maçlar var.

Takımda bu kadar iyi kanat oyuncuları varken bu oyuncuların yedek oturtulup alakasız kanat oyuncuları yaratılması, Milosevic ısrarı, orta sahada yapılan anlamsız oyuncu değişiklikleri… Gerçekten anlaşılır gibi değil.

Poli’nin sakatlanması ve net faul olan pozisyon ile yediğimiz golün ardından maç bizim için bitmiş gibiydi. İkinci yarı her ne kadar toparlansak da, hocanın arkada açık vermeme düşüncesiyle yaptığı değişiklikler, bizleri yine mağlubiyete mahkum etti.

Futbol sadece bir spor değil. Futbol; tutku, aşk, sevda, hobi… Herkes için anlamı farklı ama bu sezon bizim için her geçen gün bu anlamlarını yitiriyor. Çünkü umutlar azalıyor, karamsarlık üstümüze çökmeye başlıyor. Bu kara bulutların dağılması için acil bir şeyler yapılması gerekiyor. Gerekirse kan değişimi, gerekirse takımı düzene oturtacak radikal kararlar alınmalıdır. Hocanın bazı oyuncular ile ciddi problemleri olduğu ortada, eğer hoca ile devam edeceksek verin Ersun Yanal’a yetkiyi, kararları alsın ve sorumluluğu da biraz üstüne alsın. Eğer hocayla devam etmeyecekseniz kararı bir an önce verin. Yoksa her geçen hafta kayıpların telafisi çok zor olacak.

Takımdaki düzensizlik ve başıboşluk sahaya öyle yansıyor ki… Adana Demirspor’un hocası bir direktif veriyor, takımın sahada düzeninin nasıl değiştiğini çok net görüyor. Bizde hoca direktif vermeye çalışıyor, takım düzeni alamıyor, hoca kafasını kaşıyarak sinirle kulübeye geçiyor. Bu kısır döngü her maç aynı şekilde devam ediyor.

Takımın eksiğini eleştirmek bir yana, hakem konusuna da değinmeden geçmek mümkün değil. Balotelli’nin Bünyamin’e çektiği el ense ile attığı golü, pozisyon sırasında terini silen orta hakem göremiyor. Üstüne de VAR hakemleri de göremiyorsa artık sözün tükendiği yerdeyiz demektir.

Kısacası artık hem sahada hem puan olarak hem de enerjimizle eriyoruz. Maç çıkışı herkesin dilinde “Daha ne konuşalım, daha ne söyleyelim” cümlesi dolanıyorsa, sabah uyandığımızda yine mutsuz uyanıyorsak artık birilerinin sorumluluğu alması gerekiyor.

ETİKETLER: ,