Dünya Karması Antalyaspor

Dünya Karması Antalyaspor
8 Eylül 2015 22:16

Spor Toto Süper Lig’e yaptığı transferler ile giriş Antalyaspor, takıma kattığı oyuncuların birçok ülkeden olması ve farklı diller kullanması ile de dikkat çekiyor.

Transfer döneminde kadrosunu 16 oyuncu ile güçlendiren Antalyaspor’da bu oyunculardan 10 tanesi yabancı futbolcu olarak yer alıyor. Antalyaspor PTT 1.Lig’de mücadele ettiği geçen sezondan sadece 12 futbolcu ile yola devam ediyor.

Antalyaspor’un geçen sezondan yola devam ettiği futbolcular şu şekilde:

Saso Fornezzi, Ozan Evrim Özenç, Ömer Kandemir, Can Arat, Lokman Gör, Sakıb Aytaç, Oğuz Mataracı, Zeki Yıldırım, Sezer Badur, Emrah Başsan, Lamine Diarra, Emre Akbaba.

Antalyaspor’un bu sezon için kadrosuna kattığı yerli ve yabancı futbolcular ise şu şekilde:

Rıdvan Şimşek, Kadir Bekmezci, Serdar Özkan, Koray Arslan, Hasan Demir, Ozan İpek, Samuel Eto’o, Rais Mbolhi, Ondrej Celustka, Diego Oliveira, Guilherme Milhomem Gusmao, Luis Grando Chico, Josip Kvesiç, Dejan Lazareviç, Mbilla Etame ve Jean Makoun.

Bu transferlerden Koray Arslan ve Hasan Demir’e ise sezon başlangıcında kendilerine kulüp bulmaları söylendi.

Antalyaspor’un yeni sezon kadrosunda 3 Brezilyalı ve Kamerunlu, 2 Sloven, 1 Senegalli, 1 Bosna Hersekli, 1 Cezayirli ve1 Çek futbolcu mücadele edecek.

Futbolcuların ülke dağılımlarına bakıldığı zaman ise Güney Amerika, Afrika, Avrupa ve Asya olmak üzere 4 kıta 8 ülkeden oluşan bir Antalyaspor görünüyor.

Antalyaspor Hasan Subaşı Tesislerinde Türkçe, Fransızca, Slovence, Çekçe, Portekizce ile Boşnakça dilleri konuşuluyor. Futbolcuların ağırlık olarak İngilizce ve Türkçe konuşarak anlaştığı gözlemleniyor. Birçok farklı dilin konuşulduğu Antalyaspor’da iki tercüman görev yapıyor.

Futbolcular arasında ana dillerinin yanında birkaç dil bilen futbolcular da bulunuyor. Bu konuda ana dili dışında 5 dil bilen Fornezzi başı çekiyor. Fornezzi’yi, anadilinin dışında Fransızca, İspanyolca, İngilizce ve İtalyanca bilen Samuel Eto’o takip ediyor. Ondej Celustka, Lamine Diarra, Can Arat ve Sezer Badur da ana dillerinin dışında 2 dil biliyor.