Dezavantajlar Silsilesi

Tarihinin en pahalı, en şaşaalı kadrosu var şu an Antalyaspor’da. Yalnız bu işlerin parayla pulla olmayacağını azıcık futbol takip eden biri anlar …

Dezavantajlar Silsilesi
18 Ekim 2017 07:56

Tarihinin en pahalı, en şaşaalı kadrosu var şu an Antalyaspor’da. Yalnız bu işlerin parayla pulla olmayacağını azıcık futbol takip eden biri anlar. Futbol, disiplin demektir. Futbol hırstır, istektir.Futbol teknik, taktiktir.

Sezon başında ilk beş olan hayaller yavaş yavaş ilk ona, onun ardından da kümede kalma seslerine doğru gitti. Hem parasal olarak hem iklim olarak rahat hem de üzerinde baskı hissetmeyen, akıllı ve yetenekli oyuncu topluluğu Antalyaspor’u bu duruma getirdi. Topa kafa sokan Mbilla gibi oyuncuların gitmesi, teknik ama suya sabuna dokunmayan isimlerin gelmesi bu duruma gelinmesinde çok büyük etken oldu.

Bir durum da ligin kalitesi artması oldu. Geçen sezon üst düzey görünen oyuncuların ligin kalitesinin artması ile her takımın en üst düzeyde motive olması, içeride dışarıda elinden geleni yapması da bir diğer dezavantaj oldu.

Leonardo on kişi oynanan zaman diliminde cesaretini gösterdi. Umarım oyunculara da önümüzdeki maçlarda cesareti aktarır. Yoksa işimiz zor.