Çalımbay’dan Eto’o’ya Övgü

Rıza Çalımbay, katıldığı panelde Eto’o’dan övgüyle bahsetti …

Çalımbay’dan Eto’o’ya Övgü
6 Kasım 2017 20:57

Denizli’de düzenlenen panele katılan Antalyaspor’un eski teknik direktörü Rıza Çalımbay, katıldığı panelde yabancı oyuncu kuralı ve video hakem uygulaması hakkında konuşrken, Eto’o’dan da övgüyle bahsetti.

Video hakem uygulamasının denenmesinde fayda olduğunu savunan Rıza Çalımbay, “Bir sürü kıl payı goller, penaltılar veriliyor, bazen verilmiyor. Faydası olacağına inanıyorum. Faydası olması bile, bunu da bir denemek gerekiyor, en kötüsü denedik olmadı, diyeceğiz. Ama hakikaten çoğu takım bu konuda mağdur duruma düşüyorlar. Onun için ben de denenmesinde yarar görüyorum.” şeklinde konuştu.

Yabancı oyuncu kuralı hakkında bir karar alındığında federasyonun teknik direktörleri toplayıp bir görüş alışverişinde bulunması gerektiğini belirten Çalımbay, kesinlikle yabancı oyuncuya karşı olmadığını fakat bu konuda bir kriter konulması gerektiğini söyledi.

Öte yandan Antalyaspor’da Samuel Eto’o ile çalıştığını aktaran Çalımbay, Eto’o’nun son derece profesyonel bir oyuncu olduğunu, Eto’o kadar işine bağlı bir kimseyi görmediğini, Kamerunlu oyuncunun Antalyaspor’da disiplini ile bütün futbolculara örnek olduğunu sözlerine ekledi.

FOTOĞRAF & HABER: İHA