Çalımbay: “Futbolcularımız Kapasitelerini Arttırmalı”

Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, kırmızı beyazlı ekibimizde ilk haftalık basın toplantısını gerçekleştirdi…

Çalımbay: “Futbolcularımız Kapasitelerini Arttırmalı”
19 Ekim 2016 14:12

Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, kırmızı beyazlı ekibimizde ilk haftalık basın toplantısını gerçekleştirdi.

Hasan Subaşı Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısında Antalyaspor’un son durumunu değerlendirip gelecek haftalar ve gündem hakkında düşüncelerini açıklayan Çalımbay, ligde iyi bir konumda bulunulmamasına karşın bunun kendisini korkutmadığını ifade etti.

Antalyaspor taraftarına güvenerek görev aldığını belirten Çalımbay, ““Taraftar iyi gün dostu değildir hep kötü gün dostudur. Taraftar takımına hep destek verir. İyi bir takımız, iyi oyunculardan kurulu bir takım ancak tabi ki eksikler var. Bu durumdan kurtulmak için birlik beraberliğe ihtiyacımız var. Bu sıkıntıları birden bire aşma şansımız yok. Bizim zamana ihtiyacımız var. Bundan sonra her şeye sıfırdan başlayıp takıma destek verilmesi gerekiyor. Bu takım sıkıntı yaşamış, aldığı sonuçlarda çok iyi oynadığı maçlarda da şanssızlık yaşadı. Bunlar futbolun içinde olan şeyler. Bu futbolcu arkadaşlarımızın desteğe moral motivasyona ihtiyacı var. Geçen sezondan başlayan kalabalık taraftar kitlesine güvenerek buraya geldik. Tek korkum, taraftarın destek vermemesi ve umutsuzluğa kapılması. Takıma herkesin güvenmesi gerekir.” diye konuştu.

Fikstürün zor dönemi başlarken Antalyaspor’da göreve geldiğinin altını çizen Rıza Çalımbay, “Hemen önümüzde 2 zor maçımız var. Deplasmanda Beşiktaş ve Kayserispor ile zor maçlar oynayacağız. Devre arasına kadar oynayacağımız maçlarda en iyi sonuçları almamız gerekiyor. Özellikle de sahamızdaki 4 maçı çok iyi bitirmemiz lazım. Devre arası çalışarak yapacağımız takviyeyle iyi duruma getireceğiz. Futbolcularımızın kapasitelerinin daha da üzerine çıkmaları lazım, herkesin fedakarlık yapması lazım. Sadece bizle bitmiyor, herkes taşın altına elini sokmalı. Biz bu desteği aldığımız takdirde ilk yarıyı iyi bir şekilde bitirebilirsek, devre arasında yapacağımız takviyeyle ve çok iyi bir kamp çalışması geçirdikten sonra iyi bir duruma geleceğiz” dedi.

Pazar günü deplasmanda oynayacakları Beşiktaş’ın bugün Avrupa maçı olduğunu hatırlatan Çalımbay, “Siyah beyazlı takıma başarılar diliyoruz. Bizim takım seçecek durumumuz yok. Her takımdan puan almamız gerekiyor. Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe yada Trabzonspor takım seçme durumumuz yok. Her takımdan puan almamız gerekiyor. Herkesin umutsuz olduğu maçlarda puan çıkarmamız gerekiyor. Bu ve bundan sonraki maçlar çok zor. Tüm arkadaşlarımızın gayretli olması lazım. Beşiktaş geçen senenin şampiyonu. Bu sene mükemmel bir grafik çiziyorlar. Kadrosu çok geniş, yeni stadı, taraftarıyla bütünleştiğinde sahalarında zor bir takım oluyor. Bunların hepsinin farkındayız. Kendi durumumuzun da farkındayız. Beşiktaş’a saygımız sonsuz ama bizim de durumumuz belli. Tek düşüncemiz oradan puanla ayrılmak. Herkesin futbolcularımızın bulunduğu yeri konumumuzu bilmesi gerekiyor. Beşiktaş maçı bizim için final maçı gibi bir maç.” şeklinde konuştu.