Başkandan “Devre Arası Uzatılsın” Teklifi

Başkan Ali Şafak Öztürk, devre arası kamp döneminin bir hafta daha uzatılmasını talep etti …

Başkandan “Devre Arası Uzatılsın” Teklifi
16 Kasım 2016 13:59

Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk, devre arası kamp döneminin bir hafta daha uzatılmasını talep etti.

Başkan Öztürk, iki gün önce gerçekleştirilen Kulüpler Birliği Vakfı toplantısında Antalyaspor olarak devre arası kamp süresinin bir hafta daha uzatılmasını talep ettiklerini belirtti. Bu uzatmanın hem turizm hem de kulüpler için katkı sağlayacağını belirten Ali Şafak Öztürk, bu bir haftalık uzatmanın kulüplere transfer noktasında da faydalı olacağını söyledi.

Devre arasında  Antalya’da birçok kulübün tatil yaptığını belirten Başkan Ali Şafak Öztürk, Ziraat Türkiye Kupası maçlarının da Antalya’da oynanması kulüpler açısından da faydalı olacağını ve kulüplerin ekstra masraftan kurtulacağını dile getirdi.

Devre arası Antalya’ya gelen takımların hatrı sayılır bir miktarda kazanç sağladığını belirten Ali Şafak Öztürk, “Yabancı takımların son dönemde Türk takımlarını hazırlık maçı için tercih etmemelerinin asıl sebebi devre arası kamp döneminin kısa olmasıdır. Bu nedenle yabancı takımlar Türk takımlarıyla hazırlık maçı yapamıyor.” dedi.

Devre arasında Antalyaspor olarak Avrupalı büyük kulüplerin katılacağı bir turnuva yapmayı planladıklarını da dile getiren Öztürk, bu konuda Celtic ile görüştüklerinin müjdesini verdi. Devre arasında olası bir haftalık uzatma sayesinde dörtlü turnuvalar organize edilebileceğinin de altını çizerken, bu uzatma sayesinde Antalyaspor ve diğer takımların da bu turnuva içinde yer alabileceğini vurguladı. 

Ali Şafak Öztürk, sözlerini şöyle noktaladı:

Antalya’nın dünya futbol piyasasına katkısı çok büyük ama daha da büyütmek gerekiyor. Bu kapsamda uluslararası organizasyonları almak ve büyük takımları getirebilmek şart. Büyük takımlar gelmek için bizden para istiyorlar ama marka değerimiz artarsa onlar para ile gelecekler. Bu türlü hazırlık maçları ve dörtlü turnuvaların ülkemiz futboluna da faydası olacağını düşünüyoruz.