Başka Antalyaspor Yok

Ramazan Özaylı yazdı…

Başka Antalyaspor Yok
18 Ekim 2021 08:27

Ersun Yanal döneminde kadromuzun kötü olmadığını, yanlış tercihlerden dolayı verimsiz oynadığımızı defalarca dile getirdik.

Futbol oldukça basit bir oyun, elindeki kadroya göre geliştirilmiş onlarca oyun modeli var. Bunca basitliğin içinde futbolu zorlaştırmak ise büyük yetenek!

Nuri Şahin ve ekibi kadroya uygun tandemleri deniyor ve denemeye devam edecek -ki etmeli de-  Teknik sorumlu Alfons Groenendijk’ın maç sonu söyledikleri de bunu destekliyor.

İnsanı çileden çıkaran geriye oynama ve orta sahadan devamlı kaleye dönme hastalığımızdan kurtulmuş olduğumuzu görmek çok sevindiriciydi. Bundan önceki maçlarda Boffin’i forvetlerden daha çok izliyorduk. Kafamız devamlı kendi yarı sahamıza dönüktü.

Hakem Mete Kalkavan tamamen direktif ile hareket eden bir görevlidir. Türk futbolunun önündeki onlarca engelden sadece biridir. VAR sistemi ise tamamen bir tiyatrodan ibarettir. İnşaat sektöründen biri futbolunda başında olursa sonuçları bunlar olur.

Doğukan kardeşimi tebrik ediyorum. Nuri Şahin’in kendisi için son şans olduğunu anlamışa benziyor. Kalmalı mı gitmeli mi tartışmalarına oyunuyla cevap verip yeni talipler bulabilir veya yeni sözleşmeyi kapabilir. Tüm benliği ile işine konsantre olursa önü açılır ve psikolojik olarak da rahatlar. Zira aksi durumda bundan sonraki adresi ya bir alt lig olur ya da Süper Lig’e yeni çıkan bir takım olur. Ben aksini yaşayacağını düşünmüyor ve bu şansı sonuna kadar değerlendirip şehrine olan borcunu ödeyeceğini umuyorum. 1 gol, 1 asist… Uzun zaman sonra harika istatistik.
Bravo Doğukan!

Oyunu rakip sahaya yıkmak, rakibi kendi sahasında karşılayan bir mantıkla oynamak hep sonuç getirmiştir. Nuri Şahin’in ve teknik ekibin bekleyen değil sonuç isteyen oyun mantığını benimsedikleri çok belli. Bu düşünceye sahip çıkar, aklı selim davranıp sabırlı olursak seneye meyvelerini daha güzel alırız. Böylece Antalya herkes için çekinilen bir deplasman olur.

Takımımız Sivas deplasmanından çok değerli 1 puan ile dönüyor ve oynadığımız oyun bizlere umut veriyor yer yer düşmeler olsa da. Farklı varyasyonları deneyeceğimizi ve rakibe göre oyunumuzu devamlı güncelleyeceğimizi her fırsatta dile getiriyor teknik kurmaylar. Takımıza güvenelim, teknik ekibe güvenelim, yönetim kuruluna güvenelim. Herkes risk aldı. Herkes birbirine destek olursa bu riski avantaja çevirebiliriz. Bu bizim elimizde.

Başka Antalyaspor yok