Başarının Sırrı Takımdaşlık

Geride kalan altı maç, alınan on puan… Geriye dönüp temmuz ayındaki buhrana bakıldığında gerçekten müthiş bir durum…

Başarının Sırrı Takımdaşlık
26 Eylül 2018 08:29

Geride kalan altı maç, alınan on puan… Geriye dönüp temmuz ayındaki buhrana bakıldığında gerçekten müthiş bir durum… Peki, nasıl oldu bu beklenmedik başarı? Açıkçası önce ‘kim bekliyordu’ diye sormak lazım. Çıkıp Antalya sokaklarında röportaj yapılsaydı, “Antalyaspor altı maçta on puan alır mı” diye sorulsaydı, “şaka mı yapıyorsun” cevabı alınırdı.

Başarının sırrı ne mi? Tek kelime ile takımdaşlık. Bülent Korkmaz’ın maç sonu röportajında belirttiği “Zor zamanlarda kenetlendik ve başarı geldi” demeci her şeyi net bir şekilde açıklıyor.

Futbol bir takım oyunudur. Aynı düşünce ve amaca sahip on bir bireyin, birlikte sistemli bir şekilde hareket etmesi sağlamaktır. Şu an olduğu gibi herkes takım için oynamayı zihninde kabul ederse, otomatikman başarı geliyor.

Aslında her şey basit bir temele dayanıyor. Kendini değil de takımını düşünürsen, birey olarak değil bütün olarak hareket edersen, her şeyin iyi olması için savaşırsan ve en önemlisi de iyi niyetli olursan sorun yok; başarı zaten kendiliğinden geliyor.

Daha nice galibiyetlere… Her şey Antalyaspor için…