Yılmaz: “Avrupa’ya Gitme Hakkımız Olmayabilir”

Başkan Mustafa Yılmaz, Antalyaspor’un Avrupa’ya gitme hakkının olmayabileceğini fakat gerekenin yapılacağına dikkat çekti.

Yılmaz: “Avrupa’ya Gitme Hakkımız Olmayabilir”
24 Mart 2021 12:34

Fraport TAV Antalyaspor Başkanı Mustafa Yılmaz, başkanlık görevine seçilmesinin ardından geçen 30 günlük süreçte, Ziraat Türkiye Kupası’na dair önemli açıklamalarda bulundu.

Antalyaspor’un 56 yıllık tarihinde ilk defa ligde 13 maçlık yenilmezlik serisi ile Ziraat Türkiye Kupası finalinde 21 yıl sonra mücadele etme başarısı elde ettiğini vurgulayan Mustafa Yılmaz, Ziraat Türkiye Kupası finalinde Beşiktaş ile oynayacakları maçın ardından Antalya’ya kupayı getirme sözü verdi.

Antalyaspor camiasının kupayı çok istediğini aktaran Başkan Yılmaz, kupayı almış olsalar dahi 30 Mart 2021’e dek tamamlamakla mükellef oldukları yükümlülükleri olduğunu, UEFA lisans hakkını alabilmek için geçmişten kalan, futbolcular ve farklı kulüplerle ilgili yaklaşık 80 milyon TL’lik bir borç ödemesi olduğunu fakat bunu sağlayamazlarsa Avrupa’ya gitme haklarının olmayacağını belirtti. Kendisinin başkanlıkta olduğu sürece bunu halletmek için ne gerekiyorsa yapılacağının da altını çizen Yılmaz, “UEFA lisans hakkını alabilmek için Antalyaspor’un geçmişten kalan, futbolcular ve farklı kulüplerle ilgili borçları var. Bunların toplamı 80 milyon lira civarında. Ödemenin son günü 30 Mart. Ben burada oturuyorsam herhalde bu iş çözülür. Biz Beşiktaş’ı yenmiş olsak bile bunu sağlayamıyorsak Avrupa gitme hakkımız olmuyor. Antalyaspor’u böyle bir durumla karşı karşıya bırakacak halimiz yok. Biz Antalyaspor’u ortada bırakmamak adına göreve talip olduysak bunu halletmekle mükellefiz. Ben, gerekiyorsa yönetim kurulundaki bütün arkadaşlar elimizden gelen neyse bunu halledeceğiz” ifadelerini kullandı.