Antalyaspor U16 Atletizm Takımı Ankara’dan Başarıyla Döndü

Antalyaspor atletizm takımı, U16 Kulüpler Şampiyonasından kadınlarda dördüncü, erkeklerde beşinci olarak ayrıldı.

Antalyaspor U16 Atletizm Takımı Ankara’dan Başarıyla Döndü
30 Haziran 2024 13:16

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından düzenlenen U16 Kulüpler Şampiyonası, 26-27 Haziran 2024 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirildi. Antalyaspor atletizm takımı, 28 sporcusuyla katıldığı müsabakalarda kadınlarda dördüncü, erkeklerde ise beşinci olarak önemli bir başarı elde etti. Genç Akrepler, Ankara’da bulundukları süre zarfında Anıtkabir’i ziyaret etmeyi de ihmal etmedi.

Yarışmalar, Çankaya ilçesindeki Jandarma ve Sahil Güvenlik Okul Komutanlığı Atletizm Pisti’nde gerçekleştirildi. Müsabakaları, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Sağlam, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanı Tümgeneral Şakir Uslu ve Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar da yerinde takip etti. Bakan Yardımcısı Sağlam, Akademi Başkanı Uslu ve Federasyon Başkanı Çintimar, Antalyasporlu genç atletlere özel ilgi gösterirken, Antalyasporlu ciritçi Efe Ali Özbek ile hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen 25 kulübün 19 kadın ve 17 erkek takımıyla mücadele ettiği yarışmalarda, toplamda 191 erkek ve 211 kadın sporcu, atma, koşu ve atlama gibi çeşitli disiplinlerde yarıştı. Kadınlarda 200,5 puanla dördüncü, erkeklerde ise 181,0 puanla beşinci olan Antalyasporlu atletler, U18 kategorisi için de büyük bir potansiyel gösterdi.

2009-2012 doğumlu sporcular, yarışmaların ardından antrenörleriyle birlikte Anıtkabir’e giderek Atatürk’ü ziyaret etti ve ardından Ankara’dan ayrıldı.